Câștigătorul licitației pentru SF Drum Radial 1 Domnești-Capitală

Asocierea de firme Explan (lider)-Geologic Site-DP Consult a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate (SF) al Drumului Radial 1 (DR1) Vest Expres, de aproximativ 9 km, care va lega localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a decis că această ofertă, în valoare de 12,64 de milioane de lei, fără TVA, a întrunit punctajul cel mai mare. Termenul pentru elaborarea documentului este de 12 luni, de la semnarea contractului.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan: „S-a făcut un pas important pentru proiectul celor 10 drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură”.

DR1 Vest Expres va conecta B-rdul Timișoara cu centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0. Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau a unui drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare. În urma studiul de fezabilitate, se va stabili care dintre cele 3 variante de aliniament stradal este cea potrivită, cu lățimea de 21 m, de 28 m sau de 32 m.

Alte 3 drumuri radiale, la evaluarea ofertelor

Pentru alte 3 drumuri radiale, s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurilor de licitație și se află în acest moment în diferite stadii de evaluare, astfel:

  • DR4 Nord Expres (Corbeanca-București, 11,5 km) – evaluarea ofertelor tehnice;
  • DR9 Sud Expres (Vidra-Bucuresti, 13 km) – evaluarea ofertelor tehnice;
  • DR10 Măgurele Expres (București-Măgurele, 11 km) – evaluarea documentelor DUAE (Document Unic de Achiziție European).

În ceea ce privește celelalte drumuri radiale, se lucrează la analizele de favorabilitate. Acestea vor face legătura cu municipiul București, astfel:

  • DR3 Giulești Expres (10 km) – de la comuna Săbăreni, jud. Giurgiu;
  • DR5 Pipera Expres (10,5 km) – de la Otopeni-Tunari-Voluntari;
  • DR6 Afumaţi Expres (4,4 km), va face conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2 și va fi o variantă de ocolire a localității Afumaţi;
  • DR7 Est Expres (6 km) – de la Moara Domnească;
  • DR8 Splai Expres (5,5 km) – legătură cu zona metropolitană prin nodul Cernica;
  • DR2-A1 (12 km) – presupune extinderea Autostrăzii A1 la trei benzi pe sens, între km 10-23, și va fi realizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Finanțarea pentru realizarea studiilor de fezabilitate urmează să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.