Cât costă să faci Paștele la o stațiune turistică din România?

În mod tradițional, Paștele Ortodox este o sărbătoare petrecută în familie, acasă sau într-o vacanță scurtă prin țară. Cele mai căutate zone turistice din România  rămân cele montane, precum Valea Prahovei, dar și zonele recunoscute pentru tradițiile speciale de Paște, precum Bucovina și Maramureș, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Hotelurile și pensiunile raportează deja un grad de ocupare ridicat pentru acest weekend, dar turiștii români care nu și-au făcut planuri încă mai pot găsi camere libere disponibile. 

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de Travelminit.ro, 97% dintre români plănuiesc să călătorească din nou, 63% dintre ei preferând să își petreacă vacanțele în România. 

Românii își doresc să călătorească din nou

Un trend ascendent este și cel al rezervărilor online: după o pandemie care ne-a obligat pe toți să ne desfășurăm activitățile preponderent în spațiul virtual, turiștii s-au obișnuit acum să își planifice online concediile, mai ales că platformele de booking au simplificat pentru ei acest proces, accesibil acum în doar câțiva pași simpli. 

„Ne întoarcem, treptat, la ritmul obișnuit în turism, semnalele pe care le primim din partea clienților noștri ne fac să privim cu optimism către viitor. În prezent, industria hotelieră și turiștii din România așteaptă voucherele de vacanță, care vor fi distribuite în perioada imediat următoare. Emiterea lor va marca un pas important pentru turismul intern, un stimulent financiar care îi va ajuta pe români să se bucure de vacanțe accesibile în țară, așa că ne pregătim de pe-acum cu oferte atractive la cazări și servicii din toată România‟, a declarat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit. 

Valea Prahovei, în topul celor mai scumpe destinații pentru petrecerea Paștelui

Așa cum era de așteptat, în perioada Paștelui, cele mai căutate destinații rămân stațiunile montane și marile orașe (alese de 50% dintre turiștii care au făcut rezervări).

Conform platformei hoteliere Travelminit.ro, românii au plătit pentru mini-vacanța de Paște din acest an prețuri cuprinse între 800 și 1200 lei / persoană pentru 4 nopți de cazare în perioda 22 – 26 aprilie 2022, cu o masă tradițională de Paște inclusă. Cele mai ieftine pachete au fost disponibile în Delta Dunării, unde sezonul turistic de abia începe și unde românii au plătit începând de la 800 lei / persoană pentru sejurul de Paște. În Bucovina și în Defileul Dunării prețurile încep de la 900 lei / persoană. Pentru o mini-vacanță de Paște în zona secuimii, în Harghita și Covasna, românii au plătit prețuri de la 1000 lei / persoană.

Cea mai scumpă zonă pentru petrecerea sărbătorilor pascale rămâne Valea Prahovei, unde românii au plătit în medie aproximativ 1200 lei / sejurul pentru vacanța de Paște care include 4 nopți de cazare, mic dejun și o masă tradițională de Paște. 

În funcție de tipul de unitate de cazare, turiștii au ales din nou pensiunile (42%) pentru vacanța de Paște, acestea fiind urmate de hoteluri, pentru care au optat 24% dintre românii care au făcut rezervări în weekendul prelungit. Cu toate acestea, Travelminit a înregistrat în 2022 cu 48% mai puține înnoptări pentru perioada Paștelui comparativ cu 2019, semn că turismul încă mai are de recuperat după anii dificili ai pandemiei. 

Pe lângă cazare și mic dejun, sejurul de Paște include numeroase oferte și activități extra pentru turiști: mese festive, cu o varietate de bunătăți tradiționale, excursii incluse în pachetul de cazare, dar și multe alte opțiuni de petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să se simtă bine și să se bucure la maximum de sejurul lor. 

Despre Travelminit by Szallas Group: 

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma și acoperă o gama largă de cazare în toată țară (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari), fiind lider pe piață rezervărilor cu card de vacanță. în 2021, Travelminit raportează 13.5 milioane de euro vânzări în România și 16 milioane de vizite pe platforma. 

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 150 milioane de euro și peste 350 de angajați. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.