Centura Bucureşti în regim de autostradă, cu investitori chinezi

Doua companii chineze sunt interesate de realizarea centurii Bucurestiului in regim de autostrada, anunta, joi, Ion Ariton, ministrul Economiei, aflat intr-o vizita in China. Totodata, mai multe firme din China doresc sa investeasca in infrastructura rutiera, in proiecte energetice romanesti si in agricultura.

“De construirea Centurii Bucuresti sunt interesate China Dalian International Holdings si China Communications Construction Company, iar proiectul Canalul Siret-Baragan prezinta interes pentru China National Agricultural Group Corporation, care va trimite o delegatie in Romania, in luna octombrie, in vederea initierii discutiilor cu privire la realizarea acestui proiect”, sustine Ariton.

Totodata, proiectul Hidrocentralei Tarnita prezinta interes pentru companiile chineze China Ghezouba si China Sinohydro, iar proiectul unitatilor 3 si 4 Cernavoda – pentru China Guangdong Nuclear Power Group, cu care s-a si semnat, miercuri, 19 octombrie, Acordul de Confidentialitate”, a precizat Ariton.

Ministrul Economiei a invitat companiile chinezesti sa participe si la alte proiecte importante din infrastructura sau din domeniul energetic: tronsoanele de autostrazi Sibiu-Pitesti, Comarnic-Brasov, podul de la Braila, modernizarea Portului Constanta, centrala termoelectrica Doicesti.

Toate ar urma sa fie realizate in conditiile atribuirii acestora in conformitate cu legislatia europeana. Declaratiile au fost facute in cadrul comisiei Mixte Interguvernamentale Romano-Chineza de Cooperare Economica, reunite la Beijing.

Reuniunea a fost prezidata de Ion Ariton si de vice-ministrul Comertului din Republica Populara Chineza, Wang Chao. Cea de-a XXI-a sesiune a Comisiei are loc intre 19-21 octombrie, iar ministrul Economiei, Ion Ariton, conduce delegatia oficiala a Romaniei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.