Centura Clujului, deschisa in noiembrie, dar gata la anul

 

Centura Clujului, in lungime de 24 km, face parte dintre obiectivele stabilite de Guvern pentru a fi date in exploatare anul acesta si finalizate in integralitate pana la 1 iunie 2012, a anuntat, joi, premierul Emil Boc, in timpul inspectarii lucrarilor pe santier.

 

“Am convenit cu constructorii, sub rezerva pierderii definitive a colaborarii pentru viitor si a impunerii sanctiunilor aferente: cel tarziu 10 noiembrie sa fie data de punere in circulatie a centurii ocolitoare Valcele-Apahida, aici la Cluj. Asta inseamna ca se va putea circula pe acest tronson, cu mentiunea ca pe zona unui kilometru va fi un traseu temporar asfaltat, pana se finalizeaza lucrarea in integralitate, determinata de alunecarile de teren si infiltratiile de apa existente. La 1 iunie 2012, este termenul maxim de finalizare a intregii lucrari, inclusiv a acelui kilometru, unde se va circula pe o zona ocolitoare, astfel incat aceasta centura sa fie finalizata la standardele prevazute in proiect”, a precizat primul-ministru.

Portiunea de aproximativ un kilometru “va avea un by-pass, adica un fel de centura ocolitoare a drumului principal, din cauza alunecarilor de teren, fiind vorba de o lucrare extrem de complexa si de dificila”, a explicat Boc. Lucrarea de 24 km va scoate definitiv traficul greu din Cluj, iar clujenii vor scapa de cosmarul traficului greu. “Cei care locuiesc in Zorilor, in zona Feleacului, Pata, Andrei Muresanu – da\’ nu numai – nu vor mai avea in fiecare zi cosmarul TIR-urilor care sa le puna atatea greutati, asa cum se intampla astazi”, a mai spus seful Executivului, fost primar al municipiului Cluj-Napoca.

 

Variante ocolitoare in toata tara

Emil Boc a precizat ca sosele de centura “se fac peste tot in tara, nu numai la Cluj”. “Unele s-au finalizat deja, altele sunt in curs de finalizare, la altele vor incepe lucrarile. Amintiti-va ca printre primele pe care le-am finalizat a fost Centura Ploiestiului, in regim de patru benzi, sau o parte din Centura Timisoarei, sau Centura Pitestiului, care au fost deja finalizate. Am finalizat o parte din centura Iasiului, se lucreaza la Centura Sucevei, se finalizeaza Centura municipiului Constanta, se incep lucrari la Bacau, la Targu Mures, la Craiova se finalizeaza. Este un obiectiv al Guvernului sa scoatem traficul greu din orase, pentru ca, pe de o parte, scapam oamenii de cosmarul acesta al TIR-urilor si al masinilor grele, iar pe de alta parte, aceste centuri aduc locuri de munca, aduc investitii, pentru ca aici se pot genera noi afaceri, din moment ce este un acces mai bun”, a anuntat el.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.