CFR Călători a anulat 44 de trenuri

tren-calatori-gara-iarna-0CFR Călători a anulat marți la ora 7.00, din cauza gerului, 44 de trenuri din totalul de 1.300 de garnituri care circulă zilnic în România și aparțin companiei feroviare de stat.

“În condițiile în care valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulația trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de marți condițiilor meteo nefavorabile. În funcție de evoluția vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare”, afirmă reprezentanții CFR Călători, într-o postare pe Facebook.

Decizia anulării trenurilor – pe raza regionalelor București, Craiova, Galați și Constanța  – a fost luată “pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri”.

“Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranța oamenilor și realizarea legăturilor între marile orașe, pe magistrale. Așa cum s-a întâmplat zilele anterioare, și astăzi ne vom organiza unde va fi necesar, astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvișuri, în funcție de posibilitățile din teren”, asigură CFR Călători.

Conform sursei citate, circulația trenurilor este adaptată condițiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute

Compania precizează, totodată, că “unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare. În cursul acestei zile legătura pe calea ferată între București și Constanța și retur este asigurată! Vom face actualizări periodice, în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren”.

Luni au fost anulate 40 de trenuri iar duminică, 92 de garnituri.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB.

Pentru cei aflați deja în tren, se poate accesa de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), se introduce numărul exact al trenului în căsuța indicată și click pe Informații tren. Astfel, se pot obține informații în timp real despre stația care urmează, dacă trenul are sau nu întârziere, despre minutele de staționare în următoarea gară și timpul estimat de sosire.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.