CFR Marfă reia vânzarea navelor ferry-boat Eforie și Mangalia

CFR Marfă a reluat acțiunea de valorificare a navei ferry-boat Eforie și de scoaterea la licitație a navei ferry-boat Mangalia.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

În vederea returnării ajutorului de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, CFR Marfă se afla într-un proces amplu de valorificare a a mijloacelor fixe disponibile neutilizate în activitatea de transport feroviar de marfă. În cadrul acestui proces care are ca scop maximizarea veniturilor si accelerării procesului de stingere a ajutorului de stat, CFR Marfă reia sedința de licitație pentru nava ferryboat Eforie, urmând ca și cea de a doua navă deținută să fie și ea valorificată prin licitație, prin intermediul Bursei Române de Mărfuri.

Navele ferry-boat Eforie și Mangalia sunt în conservare, fiind acostate în Dana 108, Portul Constanţa Sud Agigea.  Adjudecarea se va face pentru întreaga navă, mijloacele fixe aferente și a combustibililor și lubrifianților din tancul acesteia, în condițiile „așa cum este, acolo unde este”.

Navele pot fi vizionate și inspectate la locul de acostare, la cerere, în prezența reprezentanților CFR Marfă, dupa achiziționarea documentației de licitație de către ofertanți.

Procedurile de licitație se vor desfășura în data de 19.10.2023 pentru nava ferry-boat Eforie, respectiv 26.10.2023 pentru nava ferry-boat Mangalia, la sediul BRM, începând cu ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.