CHEP susține formarea viitorilor profesionişti în şcoala de vară Alliance for YOUth

CHEP, furnizor de servicii de închiriere a paleților, a susținut workshop-uri de logistică și vânzări, în cadrul primei ediţii a SUMMER’S COOL, școală de vară organizată pentru tinerii care doresc să-și descopere și să-şi pună în practică talentul în diverse arii de business.

SUMMER’S COOL s-a derulat între 26 iunie şi 1 iulie 2017 la Impact Hub, Bucureşti, ca parte din “Alliance for YOUth“, program european de combatere a şomajului în rândul tinerilor inițiat de Nestlé, cunoscut în România pentru cele peste 15.500 de joburi oferite permanent, 644 de stagii de practică plătită și 225 de evenimente de dezvoltare personală și profesională, în peste trei ani de activitate.

„Parteneriatul Nestlé cu CHEP, demarat în supply chain în anul 2013, s-a extins prin aderarea companiei noastre la “Alliance for YOUth”, pe plan european şi în România, încă de la lansare. Ne onorează şansa de a sta, alături de ceilalţi membri ai alianţei, faţă în faţă cu viitorii profesionişti de top şi că ne putem aduce contribuţia la formarea şi la dezvoltarea unor competenţe esenţiale pentru ei, pe o piaţă a muncii tot mai dificilă. Sectorul logistic are nevoie de buni profesionişti”, a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager CHEP România.

SUMMER’S COOL a facilitat întâlnirea a 20 de studenţi şi masteranzi români de top din Bucureşti, Viena şi Manchester cu experţi din 7 companii membre ale “Alliance for YOUth”.
Profesionişti din Nestlé, CHEP, Catalyst, EY, FM Logistic, g7 și Nielsen au prezentat cele mai bune practici din diferite domenii de business, printr-o abordare practică şi interactivă.
Curricula şcolii de vară s-a derulat pe parcursul a şase zile cu tematici distincte, care au construit o imagine de ansamblu asupra domeniilor de interes pentru participanţi: logistică, project management, vânzări, marketing, trade marketing, marketing digital, financiar şi leadership.

Despre “Alliance for YOUth”

“Alliance for YOUth”, program lansat de Nestlé in 2014, are ca principal obiectiv dezvoltarea unor serii de iniţiative profesionale, pentru a oferi tinerilor experienţă de muncă semnificativă şi stagii de pregătire.

Companiile care fac parte din program îşi mobilizează, de asemenea, angajaţii pentru a ieşi în comunitate şi a-i ajuta pe tineri să se pregătească pentru locul de muncă, prin oferirea de sfaturi practice, informaţii cu privire la CV şi pregătire pentru interviul de angajare.

Partenerii “Alliance for YOUth” sunt membri activi ai Alianţei Europene pentru Ucenicie a Comisiei Europene, promovând programele de ucenicie şi stagiu din poziţia de ambasadori activi ai formării vocaţionale în Europa.

Printre partenerii la nivel european se numără compania de recrutare Adecco, asiguratorul AXA, grupul internaţional din domeniul alimentar Cargill, grupurile logistice CHEP şi DS Smith, furnizorul de energie ENGIE, compania de consultanţă EY, compania care deţine şi operează reţeaua de socializare Facebook, firma de parfumuri şi arome Firmenich, compania Google, retailerul METRO GROUP, producătorul de alimente şi băuturi Nestlé, grupul de companii de măsurare a audienţelor Nielsen, agenţia de comunicare Publicis Groupe, firma de tehnologie Salesforce, compania de produse chimice şi materiale avansate Solvay, platforma de socializare Twitter şi firma internaţională de avocatură White & Case. Până în prezent, peste 200 companii din Europa s-au alăturat “Alliance for YOUth”. goo.gl/OnrQjE

La nivel local, printre parteneri se numără: CHEP, Adecco, Cargill, Catalyst, DS Smith, Engie, EY, FM Logistic, Google, g7 (cunoscut anterior ca Grup Şapte), Metro, Nielsen, Publicis, SC Spar Business Ideas Provider SRL.

Alături de aceşti parteneri, Nestlé a pornit la drum cu obiective ce au fost cu mult depăşite, programul devenind o adevărată mişcare socială. Printre obiectivele programului la nivel local se numără: angajarea a minimum 2.500 de tineri sub 30 de ani, crearea a 200 de stagii de practică plătită, cu o durată de 3-12 luni şi organizarea unor ateliere de pregătire ce vizează creşterea eligibilităţii la angajare a tinerilor.

Despre CHEP România

CHEP Pooling Services România este subsidiara liderului mondial în servicii de reutilizare prin închiriere a paleţilor şi containerelor şi parte a grupului Brambles. Compania deserveşte atât clienți internaţionali, cât şi producători locali, în principal în domeniul bunurilor de larg consum precum: produse de curăţenie şi igienă personală, băuturi, produse alimentare proaspete şi uscate, ulei şi consumabile din hârtie.

CHEP Pooling Services România oferă o gamă de soluţii logistice şi servicii de consultanţă care cresc performanţa activităţilor logistice. De asemenea, modelul CHEP este unul sustenabil în esenţă, reducând riscurile operaţionale şi deteriorarea produselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.