China Town, “cadou” de inaugurare: 55.000 de lei amenzi

La doua zile de la inaugurarea cu fast a complexului China Town din comuna ilfoveana Afumati, comisarii Garzii Financiare au venit in control, joi, si au aplicat amenzi de 55.000 de lei comerciantilor, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Comisarii Garzii au incasat deja suma de 40.000 de lei si au suspendat activitatea a doua societati, iar cinci standuri au fost sigilate pentru continuarea verificarilor, intrucat vanzatorii au fugit. Totusi, 80% dintre comercianti au fost gasiti in regula.

Controlul Garzii Financiare are loc la doua zile de la inaugurarea complexului China Town, de catre premierul Emil Boc, iar cei care au trimis, indirect, autoritatile au fost jurnalistii prezenti la eveniment, care au semnalat lipsa caselor de marcat fiscale si neafisarea preturilor produselor.

In China Town se vand la preturi de producator, in 3.275 de spatii comerciale si 1.380 de depozite logistice, marfuri provenite in principal din China. In urmatorii ani, aici se vor construi cladiri de birouri si un cartier rezidential. Complexul este situat la 16 km de centrul Bucurestiului, iar prima etapa a investitiei inaugurate marti are o suprafata totala de 40 de hectare.

Valoarea intregii investitii este de 100 de milioane de euro. China Town este un oras in miniatura unde locuieste minoritatea chineza, astfel de cartiere cu specific oriental gasindu-se in toate marile metropole ale lumii precum New York, San Francisco, Sydney, Paris ori Londra.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.