Circulatia camioanelor in trafic international ar putea fi interzisa vara, la sfarsit de saptamana

Circulatia vehiculelor cu masa de peste 7,5 tone aflate in trafic international ar putea fi interzisa pe drumurile nationale europene in zilele de sambata si duminica, intre orele 06:00 si 22:00, in intervalul 15 iunie-15 septembrie, in prezent interdictia fiind valabila doar pentru traficul intern.

“Prin actul normativ, se propune ca discriminarea prezenta dintre transportatorii aflati in trafic international si cei romani sa dispara, siguranta circulatiei sa creasca prin micsorarea traficului greu, care se constituia, nu de putine ori, in factor cauzator de accidente rutiere si de micsorare a fluentei traficului rutier, marirea duratei de exploatare, in conditii optime, a caii de rulare”, se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Masura ar putea fi aplicata si pentru transporturile efectuate cu vehiculele detinute de catre riverani in proprietate sau in baza unui contract de leasing.

Hotararea va intra in vigoare la 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

 

Proiectul de hotarare de Guvern publicat pe data de 31 august de Ministerul Transporturilor la sectiunea Transparenta decizionala poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.