Cluj-Napoca, pe locul 2 în UE la uşurinţa găsirii unui loc de muncă

Cluj-Napoca, orașul transilvănean în care s-a dezvoltat cu viteza lunimii zona IT, iar în apropiere sunt mai multe parcuri industriale, se află pe locul 2 în rândul statelor Uniunii europene (UE) la uşurinţa găsirii unui loc de muncă.

Pe primul loc este Paga, în condiţiile în care, în anul 2015, aproximativ 72% dintre respondenţii unui sondaj erau de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă în capitala Cehiei, urmaţi de locuitorii din Cluj-Napoca (67%), München (62%) şi Bratislava (62%), arată datele publicate în 2 martie de Eurostat.

La polul opus, există 10 oraşe în Uniunea Europeană unde 8 din 10 respondenţi nu sunt de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă.

Cel mai mare procent de respondenţi care nu sunt de acord cu această afirmaţie sunt în Palermo (96%), Napoli (93%) şi Torino (85%), precum şi în regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) şi oraşul spaniol Málaga (85%).

Referitor la gradul de satisfacţie al locuitorilor din oraşele din UE faţă de locul lor de muncă, pe primul loc sunt locuitorii din Graz (al doilea oraş din Austria).

Aici, în anul 2015 aproximativ 85% se declarau satisfăcuţi de locul lor de muncă, ei fiind urmaţi de locuitorii din Viena (79%) şi de cei din Copenhaga (78%).

La polul opus, cel mai scăzut nivel de satisfacţie faţă de locul de muncă se înregistra în oraşul industrial Miskolc din nord-estul Ungariei (44%), urmat de Athina (45%) şi de Budapesta şi Piatra Neamţ, ambele cu un grad de satisfacţie de 49%.

Eurostat precizează că acestea sunt singurele oraşe din UE unde mai puţin de jumătate din populaţie se declară satisfăcută de locul de muncă actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.