CNADNR: 64 de oferte pentru 4 tronsoane de autostrada

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va anunta la mijlocul lunii aprilie castigatorii licitatiilor pentru tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu, dupa analizarea celor 64 de oferte. In criteriile de atribuire, pretul are o pondere de 30%, iar propunerea tehnica 70%.

 

CNADNR a deschis in primele zile din martie toate cele 64 de oferte depuse in cadrul licitatiilor pentru mai multe loturi din tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu, insa deliberarea dureaza, dat fiind interesul pentru partea tehnica a lucrarilor. Majoritatea ofertantilor s-au asociat in consortii de cate doua-trei companii. Cele mai multe firme participante la licitatii sunt straine, iar printre cele din Romania se numara UMB, Romstrade, Tehnostrade, SCCF Iasi si Hidroconstructia. Companiile Impresa Pizzarotti, Tirrena Scavi, Astaldi si Strabag s-au inscris in cursa pentru toate cele patru tronsoane. Companii precum Spedition UMB si firma spaniola FCC Construction participa la licitatiile pentru trei tronsoane.

Tronsoanele de autostrada au ca durata de proiectare si executie 30 de luni, dintre care 6 luni sunt dedicate proiectarii si 24 executiei, plus 24 de luni garantie. Reamintim ca portiunea din tronsonul Lugoj-Deva are lungimea de 27,4 km si costa 1,1 miliarde lei, fara TVA. Cea de la Nadlac-Arad are lungimea de 38,8 km, iar costul, 993,6 milioane lei, fara TVA. Cele doua loturi de la Timisoara-Lugoj au 35,1 km si o valoare estimata la 878,4 milioane lei, fara TVA (peste 1 miliard lei cu TVA). Pentru portiunea de 82 km din tronsonul Orastie-Sibiu, valoarea estimata este de 2,9 miliarde de lei, fara TVA (3,5 miliarde lei cu TVA). Lucrarile sunt finantate prin fonduri europene.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.