CNAIR a aprobat Proiectul Tehnic al Autostrăzii Focşani-Bacău

CNAIR a aprobat, în 22 iulie, proiectul tehnic al secţiunii Focşani-Bacău din Autostrada Moldovei (A7), informează ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

În lungime de 95,9 km, Autostrada Focşani-Bacău este formată din 3 loturi: Lotul 1 (Focşani-Domneşti Târg) va avea o lungime de 35,60 km; Lotul 2 (Domneşti Târg – Răcăciuni) va avea o lungime de 38,78 km şi Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău) va avea o lungime de 21,52 km.

„Urmează transmiterea la ANAP a documentaţiei de atribuire pentru validare şi după aceea lansarea în licitaţie a contractelor pentru execuţia lucrărilor”, a precizat şeful de la Transporturi.

Construirea Autostrăzii Focşani-Bacău este finanţată prin PNRR şi are o valoare estimată de 8,78 miliarde de lei (fără TVA).

Pe traseul autostrăzii vor fi construite 91 de poduri şi pasaje, 3 Centre de Întreţinere şi Coordonare (CIC), 6 spaţii de servicii şi 4 parcări de scurtă durată.

Proiectul Autostrăzii Focşani-Bacău prevede inclusiv plantarea a peste 174 de hectare de perdele forestiere de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.