CNAIR poate semna contractul pentru pasajul Domnești

pasaj domnesti 0CNAIR va semna contractul pentru Pasajul Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti, după 2 ani de la lansarea licitației și două runde de contestații depuse împotriva câștigătorului. 

Câștigătorul este cel desemnat încă de prima dată, acum un an și jumătate: Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. COMNORD S.A. – S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L..

În urmă cu o lună, în 28 februarie, CNAIR a comunicat câstigătoare această ofertă, în urma reevaluării ofertelor, conform Hotărârii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016.

“A expirat perioada legală pentru depunerea de contestații aferente comunicării rezultatului procedurii de licitație având ca obiect “Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti”. Având în vedere că în termenul legal nu a fost depusă nicio contestație, începând de astăzi, 28.03.2017, CNAIR SA demarează procedura administrativă pentru semnarea contractului, procedură ce se va finaliza în cursul lunii aprilie 2017“, informează, marți, CNAIR.

Valoarea ofertei câştigătoare este de 91.552.381,90 lei fără TVA, care include şi procentul de diverse şi neprevăzute de 10%, reprezentând valoarea de 8.123.476,10 lei”.

Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care 3 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic și 24 de luni pentru execuție.

Pasajul, ce va avea 258 de metri lungime, va descongestiona circulatia la intersectia Centurii Capitalei și a liniei de cale ferata de centură cu Prelungirea Ghencea și DJ 602.

Primăria Municipiului București va începe în luna aprilie, prin Administrația Străzilor, construirea unor trotuare provizorii pe Șoseaua Prelungirea Ghencea, după mai bine de 10 ani de promisiuni.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea au ieşit de mai multe ori în stradă pentru a atrage atenţia autorităţilor că nu au trotuare iar când plouă sunt nevoiţi să înoate prin noroaie, în caz că nu riscă să meargă printre maşini, pe carosabil. Peste 20.000 de oameni locuiesc în zonă.

În 22 august 2013 i-a vizitat și premierul de atunci Victor Ponta, care le-a promis că îi ajută. Cum nu s-a întâmplat nimic, anul următor la sfârşitul lui august oamenii au ieşit din nou în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.