Cod galben de inundatii. DN1, acoperit de ape doua ore

 

Traficul rutier a fost deviat pe rute alternative mai bine de doua ore joi, la pranz, din cauza acumularii de apa pe suprafata carosabila pe DN1, intre localitatile Sercaia si Mandra. Hidrologii avertizeaza insa asupra pericolului de inundatii pe Tarnave, Olt, Prahova.

 

Incepand de vineri dimineata, codul galben se extinde si pe cursurile superioare ale Siretului si Prutului, judetele avertizate fiind Suceava si Botosani. Hidrologii anticipeaza ca pericolul de inundatii exista si pe afluentii de grad inferior ai raurilor mentionate, precum si pe cursurile de apa \”necadastrate\” sau pe alte rauri mici din zona de munte, aflate insa in alte bazine hidrografice decat cele mentionate in avertizare.

Politistii rutieri le recomanda celor aflati la volan sa conduca prudent, cu viteza adaptata particularitatilor de trafic si drum si sa utilizeze luminile de intalnire care fac mai vizibile autovehiculele, avand in vedere ca in mai multe zone din tara ploua. De exemplu, pe Autostrada A2, intre Fetesti si Cernavoda, vizibilitatea din cauza ploii torentiale a fost joi la pranz in jur de 50 de metri. De asemenea, pietonilor le recomanda sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.