Cod Galben de ninsori și vânt în jumătatea de est

cod galbenCod Galben de vânt, ninsori și un nou strat de zăpadă pentru 16 județe din nordul, estul și centrul țării, a fost emis vineri dimineață de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabil până la ora 14:00.

Totodată, o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol este valabilă pentru toată țara, până sâmbătă dimineața.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, între orele 9:00 — 14:00, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55 — 65 kilometri/oră, precum și la munte, unde se vor depăși 70 kilometri/oră, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantități de precipitații de 15 — 20 litri/metrul pătrat.

Județele vizate de Codul galben sunt: Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Covasna, Harghita, Brașov, Prahova (nord), Argeș (nord), Sibiu (sud).

De asemenea, în intervalul 21 aprilie, ora 9:00 — 22 aprilie, ora 9:00, va fi în vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

Conform ANM, în acest interval vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a țării și, local, îngheț la sol.

“În funcție de evoluția meteorologică, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, menționează instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.