Comerciantii anvelopelor de iarna, in vizorul ANAF

 

Ministrul Anca Boagiu, a solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) sa intensifice controalele la vanzatorii de anvelope de iarna. In acest fel, cumparatorii nu ar putea fi pacaliti de cei care inventeaza tot felul de metode pentru a vinde si marfa necorespunzatoare.

\”Decizia are in vedere evitarea si eliminarea potentialelor cazuri de nerespectare a prevederilor ca urmare a comercializarii unor produse care nu corespund specificatiilor, fapt care ar constitui un risc ridicat pentru siguranta rutiera\”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

La 1 noiembrie a  intrat in vigoare OG 5/2011, potrivit careia conducatorii auto sunt obligati sa echipeze autovehiculul cu anvelope de iarna, lanturi si alte echipamente specifice in cazul in care circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Potrivit MTI, anvelopele denumite comercial \”all seasons\” sau 4S, ca si cele Alpin, Mountain sau Winter, sunt acceptate daca au marcajul specific anvelopelor de zapada (M plus S, M.S., M&S), conform Directivei Consiliului 92/23/CE privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr. 54.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.