Comisarii Garzii Financiare au “sechestrat” 25 de tiruri in Ilfov

 

Comisarii Garzii Financiare au indisponibilizat 25 de tiruri incarcate cu aproximativ 500 de tone de legume si fructe, in vederea confiscarii sau emiterii de decizii de masuri asiguratorii, in urma actiunilor de monitorizare a achizitiilor intracomunitare desfasurate luni si marti, la 119 agenti economici din Bucuresti si judetul Ilfov.

 

„Am declansat ample actiuni de verificari la centrele comerciale din Bucuresti si zonele limitrofe, in vederea depistarii agentilor economici care se sustrag de la plata TVA-ului pentru achizitiile intracomunitare pe care le efectueaza, sau pentru activitatile de comert pe care le presteaza. De la inceputul anului 2011, vorbim de 1 luna si jumatate, Garda Financiara a monitorizat peste 2.000 de agenti economici, care au efectuat aproximativ 8.000 de transporturi. In urma acestei monitorizari, TVA incasata la bugetul de stat este de 21 milioane de lei. Aceste verificari ample vor continua, atat in Bucuresti cat si in intreaga tara”, a anuntat, marti Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

In urma controalelor au fost aplicate amenzi in valoare totala de 742.000 lei si au fost confiscate 78 tone de legume si fructe, 5 tone de branza, 14.700 oua si 12,5 tone carne. “Comisarii Garzii Financiare din sectiile Bucuresti si Ilfov au efectuat verificari la 119 agenti economici, iar pentru neregulile constate pentru 8 dintre acestia s-a dispus suspendarea activitatii. De asemenea, au fost indisponibilizate si 25 de tiruri incarcate cu aproximativ 500 de tone de legume si fructe, in vederea confiscarii sau emiterii de decizii de masuri asiguratorii. Totodata, comisarii Garzii Financiare au calculat si incasat in avans TVA in valoare totala de 1.156.000 lei, iar la 8 agenti economici au dispus suspendarea activitatii”, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.