Contract semnat pentru secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a semnat cu reprezentanta Asocierii Webuild SPA-Tancrad, pe 1 august, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu-Tigveni, de 37,4 km, a Autostrăzii Sibiu-Pitești.

Este cel mai scump contract din România, în valoare de 5,32 miliarde de lei fără TVA, oferta fiind desemnată de CNAIR câștigătoare, în data de 12 mai. Constructorul va avea însă și porțiunea cea mai grea de realizat din autostradă, deoarece secțiunea 3 (împreună cu secțiunea 2 Boița-Cornetu) va traversa munții Carpați și are cele mai compleze lucrări.

Prezent la evenimentul de semnare a contractului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, cu precizarea că este ultima secțiune din Autostrada Sibiu-Pitești care nu avea constructor contractat: „Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România”.

Construireaa secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti va dura 57 de luni şi va fi finanţată din fonduri europene nerambursabile. Perioada de proiectare este de 12 luni, iar cea pentru execuţia lucrărilor, de 45 de luni. Circulația rutieră ar urma să fie deschisă în anul 2027.

Asocierea de constructori italieni au de realizat 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente de câte 1,7 km, două noduri rutiere (la Cornetu și la Văleni), precum și un ecoduct în zona localității Călinești.
 
Întregul proiect al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o valoare totală de 13,56 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM și POT).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.