Contract semnat pentru 10 autobuze Citaro Hybrid la Brașov

10 autobuze Citaro Hybrid vor fi puse în circulație la Brașov, în maxim 12 luni, în baza contractului semnat, pe 18 februarie, de primarul Allen Coliban, cu reprezentanții firmei câștigătoare a licitației, Mercedes-Benz Trucks&Buses România.

Valoarea achiziției este de 13,4 milioane de lei, plus TVA, iar fondurile sunt asigurate din fonduri europene. „Mă bucur să vă anunț că am finalizat o procedură de achiziție, pentru 10 autobuze hibrid, ce vor deservi liniile din cartierul Bartolomeu-Stupini, respectiv liniile 25, 28 și 41”, a declarat edilul Allen Coliban, potrivit site-ului Primăriei Brașov.

La rândul său, Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks&Buses România, a spus: „Principalul avantaj al acestui autobuz este consumul redus de combustibil și, implicit, emisiile reduse de bioxid de carbon, în special în momentul pornirii, când noxele sunt mult mai mari. (…). Un alt avantaj este și confortul”.

Cele 10 autobuze Citaro hibrid vor deservi zona de Nord a municipiului Brașov, respectiv cartierele Bartolomeu, Avantgarden și Stupini, astfel:

– linia 25: Avantgarden – gara Brașov – terminal Poienelor,
– linia 28: Stupini (str. Fundăturii) – Avantgarden – Livada Poștei,
– linia 41: Stupini (str. Lujerului) – Livada Poștei.

Această investiție este derulată în cadrul proiectului „Achiziția de mijloace de transport moderne”, proiect finanțat 98% prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.