Contracte semnate pentru 3 loturi din autostrăzile A0, A8 și A13

CNAIR a semnat cu antreprenorii, în 20 septembrie, contractele pentru proiectarea și construirea a alte trei porțiuni de autostradă: lotul 1 Joița-Corbeanca din A0 Nord București, secțiunea Leghin-Târgu Neamț din A8 și tronsonul 4 Sâmbăta de Sus-municipiul Făgăraș al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș.

Aceste secțiuni de autostradă au o lungime totală de 63,66 de km. Valoarea însumată a celor trei contracte, finanțate prin fonduri europene (PNRR și PT), este de 3,56 miliarde de lei (fără TVA).

Lotul 1 Joița-Corbeanca, în lungime de 17,5 km, va fi construit de Asocierea Impresa Pizzarotti, în termen de 34 de luni (12 luni proiectare și 22 de luni execuție), pentru suma de 815,07 milioane de lei (fără TVA). Proiectul finanțat prin PT, trebuie finalizat în anul 2026. „După mai bine de 4 ani de la lansarea în licitație și după soluționarea tuturor contestațiilor, am semnat contractul pentru proiectarea și execuția ultimului dintre cele 7 loturi ale Autostrăzii de Centură a Municipiului București (100,7 km)”, a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Asocierea turcă Makyol-Yapi va realiza tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – municipiul Făgăraș (16,26 km) din Autostrada Sibiu-Făgăraș, parte a A13. Antreprenorul va construi și drumul expres de legatură cu DN1 (5,6 km), având la dispoziție 48 de luni pentru proiectare și executarea lucrărilor. „Contractul, în valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA), prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție și trebuie să fie finalizat în anul 2027. Contractul semnat reprezintă înca un pas important pentru construirea autostrăzii care va asigura legătura între Sibiu și Bacău (A13) și care va avea o lungime totală de 297,04 km”, a precizat Cristian Pistol.

Secțiunea 3 Leghin-Târgu Neamț (29,9 km) din A8, în valoare de 1,56 miliarde de lei (făra TVA), va fi realizată de Asocierea SA&PE Construct-Spedition UMB-Tehnostrade, cu termen de finalizare anul 2026 (șase luni proiectare și 24 de luni execuție). „Este primul contract finanțat prin PNRR pe Autostrada Unirii (A8)”, a declarat directorul general al CNAIR.

La evenimentul de semnare au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.