Contracte semnate pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău

Contractele pentru construirea celor 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău, în lungime totală de 97 de km, parte din viitoarea Autostradă a Moldovei (A7), au fost semnate, în 15 decembrie, la Bacău.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, directorul CNAIR, Cristian Pistol, și Cornel Bunghiuz, reprezentantul Tehnostrade

La semnarea documentelor, de către directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, şi reprezentantul UMB-Tehnostrade, Cornel Bunghiuz, a fost prezent și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a semnat contractul de finanțare prin PNRR a acestei investiții, în valoare de 9,1 miliarde de lei.

Constructorul român care a câștigat licitația (Asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade) are la dispoziție 6,5 miliarde de lei (fără TVA) și 30 de luni pentru a finaliza lucrările pe cele 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău, finanțată prin PNRR:

  • Lotul 1 Focșani-Domnești Târg, de 35,60 km și o valoare de 2,35 miliarde de lei, fără TVA;
  • Lotul 2 Domnești Târg-Răcăciuni, de 38,78 km și o valoare de 2,48 miliarde de lei, fără TVA;
  • Lotul 3 Răcăciuni-Bacău, de 21,52 km și o valoare de 1,67 miliarde de lei, fără TVA.

Pe traseul autostrăzii vor fi construite 91 de poduri și pasaje.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Prin semnarea acestui contract am încheiat seria contractelor de finanțare pentru toate obiectivele de infrastructură rutieră finanțate prin PNRR. Odată cu ziua de azi, putem spune că am semnat anul acesta, până acum, contracte de peste 18 miliarde lei, fără TVA, la Ministerul Transporturilor. Între 2017 – 2021, s-au semnat contracte de 20 miliarde lei. Foarte important acest pas pentru că, dincolo de bornele din PNRR, dincolo de faptul că trebuie să terminăm toate aceste investiţii, nu putem construi autostrăzi fără a avea contracte la bază. (…) Am convingerea că, până la sfârşitul anului, vom desemna câştigătorii şi pe celelalte 3 loturi, de la Bacău la Paşcani. Am cerut colegilor de la CNAIR să avem desemnaţi câştigătorii pe toate cele 13 loturi, de la Ploieşti la Paşcani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.