Controale pe autostrada, pentru combaterea taierilor ilegale de arbori

O actiune recenta a politistilor din cadrul Serviciului de Ordine Publica Arges a avut ca rezultat confiscarea a peste 70 metri cubi de material lemnos, in valoare de 8.000 lei.

In baza datelor si informatiilor detinute la nivelul Biroului Silvic din cadrul Directiei de Ordine Publica, privind unele ilegalitati pe linie silvica in Judetul Arges, politisti din cadrul Directiei de Ordine Publica – Biroul Silvic, au actionat pe drumurile publice si forestiere, cat si pe autostrada A1, pentru prevenirea si combaterea agresiunilor indreptate impotriva fondului forestier national. Actiunea s-a efectuat impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica Arges si specialisti din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva si Directiei Silvice Arges, precum si cu politisti ai Biroului de Politie A1, din cadrul Sectiei de Politie Autostrazi.

In urma controalelor si verificarilor efectuate, politistii au constatat doua infractiuni. Au fost controlate 55 de autoturisme si 32 de atelaje, fiind legitimate 89 de persoane. Pentru ilegalitatile savarsite, 47 de persoane au fost sanctionate contraventional, valoarea amenzilor fiind de 47.500 lei. In urma actiunilor, au fost confiscati 71 metri cubi de material lemnos (lemne de foc), in valoare de 8.000 lei. Totodata au fost retinute cinci permise de conducere si 15 retrase.

Un barbat de 60 de ani din comuna Uda, Judetul Arges, a fost depistat in timp ce transporta, cu o autoutilitara, 23 metri setri material lemnos, specia fag, stejar, mesteacan si plop. Barbatul a prezentat un Aviz de insotire modificat si nu poseda licenta de transport. In cauza, a fost intocmit dosar penal.

Un alt barbat, de 36 de ani, din comuna Rucar, Judetul Arges, care transporta, cu o autoutilitara, peste 32 metri cubi material lemnos, fara a avea documente legale, a fost amendat, conform art. 1, din Legea 31/2000. Alti trei barbati, din aceeasi comuna, au fost prinsi dupa ce au taiat 382 de arbori, specia molid, din ocolul silvic Papusa – Rucar. Politistii fac cercetari, sub aspectul comiterii infractiunii de taiere, rupere, distrugere, degradare ori scoatere din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, prevazute si pedepsite de art. 108, din Legea 46/2008, privind Codul Silvic. (Sursa: IGPR)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.