Coruptia din vami, episodul 5: Lideri de sindicat, penali

 

Vasile Lincu, Florin Ilie Vilnei si Voinea Negoita, lideri ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, sunt urmariti penal de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cei trei fiind cercetati pentru infractiuni de \”delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si fals intelectual\”, informeaza, marti, Ministerul Public, intr-un comunicat.

 

\”Urmarirea penala a fost inceputa fata de invinuitii Lincu Vasile, Vilnei Florin Ilie si Negoita Voinea, in cauza fiind efectuate acte de cercetare penala si fiind administrate probe pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, s-a retinut in fapt ca in calitate de lideri sindicali in cadrul Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, Lincu Vasile si Vilnei Florin Ilie si-au insusit si au folosit diferite sume de bani, fara aprobarea organelor de conducere si fara descarcare de gestiune. Din cercetari a rezultat ca invinuitul Negoita Voinea a acceptat inregistrarea in contabilitate a operatiunilor fictive si a denaturat veniturile si cheltuielile sindicatului Pro Lex\”, se arata in documentul citat.

Procurorii ICCJ mai arata ca \”Cercetarile efectuate pana in acest moment procesual au mai relevat ca au fost incheiate de catre liderii sindicali contracte in numele Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex si a fost consemnata receptia unor bunuri fara justificare in documentele contabile si fara descarcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat ca au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul “drepturi de autor” fara indeplinirea conditiilor legale.\”

Sediul social al Sindicatului \”Pro Lex\”, care este si locuinta personala a liderului Vasile Lincu, este perchezitionat, marti, de anchetatori care cauta documente contabile, acte de sindicat intr-un dosar de frauda. Vasile Lincu sustine ca actiunea vizeaza o plangere facuta de el impotriva unui fost lider de sindicat, Mircea Lupu, care il acuza pe el ca era inca sef al organizatiei sindicale dupa expirarea mandatului de presedinte de sindicat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.