COVID-19. Turcia a actualizat măsurile pentru șoferii străini

Ministerul de Interne din Turcia a actualizat măsurile referitoare la șoferii care intră în Turcia (secțiunea B din decretul anterior), potrivit UNTRR. 

Astfel, se mențin măsurile anterioare privind secțiunile A (vehicule în tranzit și șoferi din Turcia), C (șoferi care ies din Turcia) și D (condiții care vor fi aplicate călătoriilor Ro-Ro).

Toate măsurile menționate mai jos nu sunt valabile pentru intrarea / ieșirea în și din Iran și Irak.

Conform noilor măsuri actualizate:

– Toți șoferii vor fi supuși controalelor de sănătate. Șoferii străini care prezintă simptome legate de COVID-19 nu vor avea voie să intre în Turcia. Șoferii turci care prezintă simptome legate de COVID-19 vor fi trecuți în carantină.

-Șoferii străini care nu prezintă simptome ale COVID-19 și care intenționează să părăsească Turcia în 72 de ore de la intrare, nu vor fi supuși la o perioadă de carantină de 14 zile.

– Șoferii turci care nu prezintă simptome de COVID-19 vor avea voie să părăsească Turcia fără nicio procedură de carantină.

– Camioanele care transportă mărfuri precum medicamente, produse medicale și alimente care sunt urgente pentru Turcia, vor avea prioritate să intre în Turcia .

– Șoferii străini ar trebui să meargă la cea mai apropiată instituție medicală dacă simt semne și simptome ale COVID-19 (febră, tuse, lipsă de respirație, etc.) în curs de 72 de ore de la intrarea în Turcia.

– o perioadă suplimentară de 24-72 de ore poate fi acordată transportatorului de către biroul vamal relevant, având în vedere condițiile rutiere și meteorologice.

– La intrarea în țară, șoferii vor fi obligați să fie de acord cu o scrisoare de angajament din partea Ministerului Turc de Interne, prin care să declare că vor conduce direct la punctul de destinație, non-stop, cu excepția cazurilor de urgență, în caz contrar, vor fi emise amenzi conform Legii generale de sănătate publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.