Crestere constanta in cadrul Gebruder Weiss

 

Concernul de transporturi si logistica incheie exercitiul financiar 2010 cu o crestere a cifrei de afaceri de 17,8 procente in comparatie cu anul precedent, se arata intr-un comunicat de presa. Grupul a reusit, datorita evolutiei pozitive a pietei, sa isi mareasca cifra de afaceri de la 830 milioane euro la valoarea la circa 978 milioane euro. Cu o rata stabila a capitalului propriu de peste 55 de procente, Gebrüder Weiss isi continua strategia de dezvoltare durabila.

 

„Revenirea generala a economiei in urma crizei a favorizat, fara indoiala, dezvoltarea imbucuratoare. Din martie 2010, situatia comenzilor a inceput sa se imbunatateasca vizibil. Rezultatul favorabil este insa si o consecinta a continuarii strategiilor concernului nostru. Printre acestea se numara si consolidarea, respectiv imbunatatirea organizarii transportului terestru din tarile din Europa Centrala si de Est, precum si extinderea la nivel global a sectorului aerian si maritim\”, a afirmat Presedintele Consiliului de Administratie Wolfgang Niessner.

Conform datelor comunicate de Gebruder Weiss, cifra de afaceri consolidata din sectorul transporturilor terestre a crescut cu 11,8 procente, ajungand la 643,8 milioane euro si toate investitiile planificate pentru 2010, in valoare de 20 milioane de euro, au fost realizate, fiind finalizate si doua proiecte importante. Astfel, in aprilie, s-a deschis terminalul de logistica din Senec/Slovacia iar in noiembrie a urmat terminalul din orasul Sibiu, Romania, fiind, de asemenea, planificate si alte masuri pentru dezvoltarea retelei din Europa Centrala si de Est, printre care construirea unui terminal la Praga. „Ne-am pregatit intens pentru a lua cu asalt piata in urma crizei. In decembrie 2010, am primit din partea Dun & Bradstreet din Viena cel mai inalt calificativ acordat pentru prosperitate economica, facand parte din putinele companii austriece (5%) aflate in aceasta situatie. Am considerat aceasta distinctie o confirmare suplimentara a unei dezvoltari durabile a companiei, completata de un proces de extindere\”, a ad`ugat Wolfgang Niessner.

„Dorim sa ne dezvoltam si sa actionam in mod durabil. De aceea, ne continuam politica de investitii pe termen lung. Mentionam aici construirea unor noi unitati logistice moderne, precum si investitii in fuziuni si achizitii. In 2010, am marit valoarea procentuala a pachetului majoritar de actiuni detinut in cadrul fostei companii de transporturi Eurocargo din Serbia, care, in prezent, functioneaza sub denumirea de Gebrüder Weiss“, a declarat, la randul sau, directorul financiar Wolfram Senger-Weiss.

 

Strategia pe termen lung

La fel ca in anii anteriori, si in 2010 au fost dezvoltate si optimizate retelele si structurile existente. Prin detinerea unei participatii minoritare in cadrul companiei de transporturi Diehl din Baden-Württemberg s-a realizat chiar la inceputul anului trecut un pas important in directia dezvoltarii retelei. Compania a initiat la nivel intern numeroase procese de imbunatatire si inovatie, in urma carora au rezultat noi concepte de produs si proiecte de marketing, care sunt implementate in prezent.

Eforturile companiei in domeniul durabilitatii nu se opresc aici. Fiind primul prestator de servicii de transport si logistica din Austria, Gebrüder Weiss si-a intocmit in 2010 raportul privind durabilitatea conform standardului recunoscut la nivel international si a primit certificarea GRI pentru calitate. Implementarea de noi masuri se va numara si pe viitor printre obiectivele companiei. In scurt timp, va avea loc inaugurarea primei hale pentru logistica cu atmosfera neutra, in afara teritoriului austriac, mai exact in Wörgl/Tirol.

Concernul Gebrüder Weiss, cu sediul principal in Lauterach (Vorarlberg), are la nivel mondial circa 4.500 de angajati si 156 de puncte de lucru. Reteaua globala cuprinde filiale, sucursale si puncte de lucru in Austria, Germania, Elvetia, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Romania, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, India, Republica Populara Chineza, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Thailanda, Japonia, SUA si Canada. (R.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.