Creştere spectaculoasă a traficului aerian în S1 la Aeroportul Timișoara

Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara a avut în primele şase luni o creştere spectaculoasă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Astfel, aeroportul a fost tranzitat de 764.103 pasageri, cu 63% mai mulți decât în aceeaşi perioadă a anului precedent (469.847 pasageri).

O creştere însemnată de 40% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, la 8.454, faţă de 6.053 în primele şase luni ale anului 2016.

“În ceea ce priveşte datele statistice a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul Traian Vuia – Timişoara arată următoarele rezultate: compania aeriană Wizz Air a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent o rată de creştere de 4%, iar compania aeriană Lufthansa a înregistrat o creştere de 3%. Compania aeriană Tarom a înregistrat o scădere de 23% a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe aeroportul Timişoara (în primul rând datorită renunţării la zborul cu sosire la Timişoara la ora 22.30 şi decolare a doua zi dimineaţa la ora 06.20)”, precizează administrația aeroportului.

În prima jumătate a anului în curs, un număr considerabil de pasageri, 275.757, au ales să beneficieze de zborurile curselor operate de către compania aeriană Ryanair, atât pe ruta internă cu destinaţie – Bucureşti Otopeni, cât şi pe cele internaţionale.

Tot în aceeaşi perioadă de referinţă, 27.621 pasageri au fost îmbarcaţi/debarcaţi pe cursele operate de către compania aeriană Blue Air, spre destinaţii interne – Iaşi, Cluj şi Constanţa. Ultimele două companii aeriene menţionate nu au operat pe aeroportul din Timişoara în perioada similară a anului precedent, astfel, datele statistice neputând avea termeni comparativi.

“În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din anul în curs, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, estimăm (la finalizarea raportării semestriale) o creştere a cifrei de afaceri cu 48% şi o creşterea a profitului brut de aproximativ patru ori”, se mai arată în comunicat.

“Evoluţia numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi la aeroportul din Timişoara se datorează şi creşterii numărului de destinaţii, creşterii frecvenţelor zborurilor operate spre anumite destinaţii, dar mai ales noilor companii aeriene care ne-au devenit parteneri începând din 2016 şi care, datorită tarifelor rezonabile, fac mai accesibilă călătoria cu avionul. Pe de altă parte, apreciem că gradul de atractivitate a regiunii Banat, extinsă şi la alte judeţe vecine, stimulează şi creşterea traficului aerian. În continuare, introducerea de noi destinaţii reprezintă o prioritate pentru noi, fapt care ne responsabilizează în ceea ce priveşte oferirea unor condiţii şi servicii optime pentru numărul în creştere al pasagerilor ce tranzitează aeroportul din Timişoara. Estimăm ca până la finalul anului, numărul de pasageri ce vor ateriza şi decola pe aeroportul din Timişoara să atingă cifra de 1,6 milioane”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

De la finalul lunii mai s-a dat startul zborurilor charter de vacanţă cu plecare din Timişoara spre destinaţiile favorite ale locuitorilor din zona de vest a ţării: Antalya – Turcia; insulele greceşti Creta, Santorini, Zakynthos; Palma de Mallorca – Spania; litoralul românesc – Constanţa.

De asemenea, pe toată perioada anului, turiştii mai pot opta pentru destinaţii de vacanţă cu zbor regulat spre Barcelona pentru Costa Brava şi spre Valencia pentru Costa Blanca, iar spre celelalte destinaţii cu zbor direct din Timişoara există pe piaţa de turism oferte atractive de tip city-break. Reamintim faptul că pentru turiştii din Arad şi Oradea agenţiile de turism oferă transport gratuit cu autocarul spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Timişoara.    

Ca şi în anul precedent, în prima jumătate a anului, destinaţiile preferate de pasageri au rămas aceleaşi: Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Începând cu 29 şi 30 octombrie 2017 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa şi Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main şi Tel Aviv.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.