CTP intră în Târgu Mureș printr-o nouă achiziție și ajunge la 15 orașe

CTP intră în Târgu Mureș printr-o nouă achiziție de la Mobexpert și extinde, astfel, parteneriatul cu producătorul si retailerul de mobilă și decorațiuni, la 100.000 mp de spații industriale și logistice închiriați în parcuriledin Târgu Mureș și București. Noul proiectul cumpărat are o suprafață de 25.000 mp și se află lângă aeroport. Tranzacția marchează al 15-lea oraș pe harta CTP.  

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Prin intrarea pe piața din Târgu Mureș, CTP își extinde acoperirea geografică în 15 orașe din România și își consolidează poziția de lider pe sectorul spațiilor industriale și logistice, cu un portofoliu de peste 2 mil. mp. Tranzacția marchează continuarea colaborării inițiate în anul 2020, prin achiziția depozitului principal al Mobexpert, o clădire de 38.000 mp, integrată ulterior în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din rețeaua  CTP.

În paralel, grupul Mobexpert a închiriat o suprafață de peste 25.000 mp de spații de depozitare și de birouri în București, în proiectul CTPark Bucharest Norh, din zona Afumați. În total, în București și în Târgu Mureș, Mobexpert va ajunge să ocupe astfel o suprafață de aproximativ 100.000 mp de spații industriale și logistice în parcurile CTP.

Ana Dumitrache

„Deschidem o nouă piață pentru CTP în orașul Târgu Mureș, un centru regional cu impact în mediile economic și cultural din România. La rândul nostru, ne propunem să avem un impact în comunitatea din zonă și să devenim un partener de încredere pentru companiile de aici, așa cum suntem și pentru grupul Mobexpert. Este impresionantă dezvoltarea Mobexpert și ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru în Târgu Mureș și în București”, a declarat Ana Dumitrache, country head, CTP România.

„Grupul Mobexpert are nevoie de peste 50 milioane euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacitățile de producție și cele de retail. Din prudență, dorim ca minim 50% din această investiție să fie facută din surse proprii, pentru a nu crește exagerat expunerea bancară, într-o perioadă în care dobânzile au tendințe clare de creștere. Afacerea cu CTP este, credem noi, benefică pentru ambele părți. Noi păstrăm folosința spațiilor în baza unor contracte avantajoase din punct de vedere al chiriei. CTP își dezvoltă obiectul lui principal de activitate și are în grupul Mobexpert un client pe termen lung”, a declarat Dan Șucu, președintele și proprietarul reţelei de magazine cu mobilă şi decoraţiuni Mobexpert. 

Proiectul achiziționat recent de CTP include trei clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 25.000 mp de spații de producție și depozitare construite de Mobexpert în cadrul Parcului Industrial Mureș, din apropierea Aeroportului Internațional Transilvania Târgu Mureș.

Achiziția proprietăților Mobexpert din Târgu Mureș a fost coordonată de echipa dedicată a CTP, prin Andreea Enescu, Transactions Director. Consultanța juridică a fost asigurată de casa de avocatură Constantinovici, McCann și Asociații, parte din asocierea The Law Chamber, sub coordonarea avocatului partener Theodor McCann. Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliara Avison Young, prin David Canta, managing director.

Despre CTP

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa și este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, deținând peste 7,1 milioane m² de spații logistice. Compania și-a propus ca în 2022 să își extindă portofoliul de proprietăți până la 10 milioane m².

Cu întreg portofoliul certificat BREEAM, CTP tinde să atingă poziția de cel mai sustenabil dezvoltator din regiune. De la sfârșitul lunii martie 2021, CTP este listată pe EURONEXT Amsterdam. 

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.