Cum va modela Galileo industria serviciilor telematice

Galileo există, funcționează de aproape un an și va revoluționa lumea, nu este un scenariu de film S.F. Odată cu pornirea sistemului european de navigație Galileo apar noi oportunități pentru dezvoltatorii de soluții telematice, datorită accesului la informații mult mai precise legate de poziția obiectelor.

Cei 30 de sateliți plasați pe orbită până în 2020 – o investiție de 10 miliarde de euro – vor însemna debutul unei noi ere a soluțiilor telematice, care vor putea fi dezvoltate pe baza unor informații de o acuratețe semnificativ mai mare.  Iar beneficiari vor fi, printre alții,  transportatorii și companiile din domeniul logisticii.

„Galileo este cheia către următoarea generație de servicii din domeniul telematic. Capacitatea de a localiza obiecte – în cazul nostru vehicule – în timp real, cu o aproximație de cel mult un metru, față de 3 metri în prezent, are avantaje nelimitate. Marfa va putea fi monitorizată mai fidel de-a lungul lanțului de aprovizionare, de la expeditor la destinatar, ceea ce va genera costuri mai mici și o mai mare siguranță a transporturilor. Cred că trebuie să profităm de această ocazie pe care ne-o oferă acest sistem european de navigație ultramodern și să dezvoltăm soluții noi. Ce pot să spun este că astăzi departamentul de cercetare și dezvoltare al WebEye analizează căi pentru a valorifica imensa oportunitate creată de Galileo. Imediat ce sistemul va deveni complet operațional, vom fi printre primii care vom începe testarea sa”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye România.

Ultilizarea informațiilor furnizate de Galileo va face posibilă o mai bună ajustare, în timpul cursei, a operațiunilor lanțului de aprovizionare. De asemenea, datele primite de la Sistemul Satelit de Navigație Globală (GNSS) permit îmbunătățirea managementului resurselor și optimizarea utilizării resurselor de-a lungul lanțului de aprovizionare.

Sistemul va avea un impact pozitiv asupra europenilor de rând, pentru că va permite un răspuns mai rapid în cazul apelurilor de urgență și va simplifica viețile persoanelor cu deficiențe de vedere și a pacienților care au nevoie de monitorizare la domiciliu.

Cu ajutorul Galileo ar putea fi dezvoltate, așadar, aplicații de mobilitate care vor îmbunătăți eficacitatea  și confortul  transporturilor rutiere. Cea mai populară este navigația, care furnizează șoferilor indicații prin intermediul dispozitivelor portabile (PND) și a sistemelor In-Vehicle.

Serviciile de monitorizare prin satelit a traficului rutier colectează informații privind locația vehiculelor prin intermediul  dispozitivelor portabile, a sistemelor In-Vehicle și a dispozitivelor mobile, apoi procesează informația pentru a fi transmisă utilizatorilor și altor părți interesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.