Dacia, o nouă identitate vizuală

Dacia are o nouă identitate vizuală, pentru o marcă modernă și mai digitală, fidelă ADN-ului său: un nou logotip și o nouă emblemă, care exprimă simplitate și robustețe. Dacia adoptă culoarea verde kaki, ce evocă apropierea de natură. Noul univers vizual și grafic va fi dezvăluit treptat, începând din iunie.

Denis Le Vot, director general, descrie Dacia drept „marca ce redefinește permanent esențialul în industria auto și care face ca « accesibil» să rimeze cu «atrăgător»”. O poziționare unică pe piață și care va fi amplificată în anii următori.  

„Logotipul, elementul central al noii identități vizuale, inspiră robustețe și stabilitate de la prima vedere. Desenul literelor este în mod voit minimalist – litera „D” este un „C” inversat – exprimând vizual atât simplitatea cât și ingeniozitatea specifice mărcii. Aspectul geometric al logotipului creează impresia că succesiunea de litere care îl compun se află într-o mișcare specifică unui angrenaj mecanic”, precizează producătorul auto, într-un comunicat transmis ZIUA CARGO.

La rândul său, emblema este constituită din literele „D” și „C” unite asemenea componentelor unui lanț, exprimând astfel soliditate și legătură. Noua emblemă va permite identificarea cu ușurință a mărcii, chiar de la distanță. 

Întregul univers grafic este în mod deliberat simplificat, amintind faptul că Dacia este un brand care se concentrează asupra a ceea ce este esențial. Diferitele elemente care compun acest univers grafic aduc coerență întregului, oferind totodată posibilitatea de a crea un conținut digital bogat. Acest sistem grafic este în egală măsură robust și flexibil, asemenea mărcii. Spre exemplu, litera „D” din logotip amintește de o săgeată care exprimă ideea de dinamism al unui brand orientat spre viitor”, mai arată producătorul autohton. 

Noua paletă de culori, având în centru nuanța verde-kaki, evocă apropierea de natură, un reper important pentru clienții noștri și un teritoriu unde vehiculele Dacia își pun în valoare pe deplin capacitățile, asemenea emblematicului Duster. 

O serie de culori secundare completează gama:

– trei culori din sfera „terestru-mineral” – kaki închis, culoarea teracotei și nuanța nisipului.

– două culori contrastante – un portocaliu și un verde intens.

„Începând din iunie 2021, noua identitate de marcă va fi adoptată de diferitele canale de comunicare: online, publicitate, broșuri. Showroom-urile Dacia vor afișa treptat noua identitate de marcă, începând din prima parte a anului 2022. În ceea ce privește gama de modele, aceasta va primi noul logotip și noua emblemă în cursul semestrului al doilea din 2022”, se mai spune în comunicat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.