De la Politia Judiciara, la inchisoare pentru mita

 

Instanta suprema a condamnat definitiv la 3 ani de detentie un ofiter de politie judiciara, comisar sef din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, judecat pentru ca a pretins bani in schimbul interventiei pe langa un procuror sef, astfel incat un dosar penal sa fie solutionat favorabil.

 

Inalta curte de casatie si Justitie a decis condamnarea lui Constantin Ciobanu, comisar sef, ofiter de politie judiciara in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, la pedeapsa de trei ani inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita, informeaza, miercuri, Directia Nationala Anticoruptie (DNA). De asemenea, instanta suprema a dispus ca, timp de doi ani dupa executare, sa i se interzica dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie de natura celei de care s-a folosit inculpatul pentru savarsirea infractiunii.

Potrivit DNA, in perioada mai – iunie 2009, inculpatul Ciobanu Constantin, in calitate de ofiter de politie judiciara, comisar sef in cadrul IPJ Mehedinti – Serviciul cercetari penale, a pretins de la un denuntator suma de 400 de euro in schimbul promisiunii ca nu va declansa urmarirea penala fata de acesta intr-un dosar pe care il instrumenta si a garantarii ca va interveni la prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Drobeta-Turnu Severin pentru ca respectivul dosar sa fie repartizat unui procuror care urma sa-l solutioneze in favoarea denuntatorului.

De asemenea, s-a retinut ca, in acelasi scop, inculpatul a pretins ca denuntatorul sa-i vanda un autoturism marca Opel Astra Caravan (care urma sa fie cumparat din Germania de denuntator) la pretul de 1.000 de euro si nu la pretul de 2.700 de euro, cat ar fi obtinut denuntatorul daca l-ar fi vandut la pretul pietei unei terte persoane.

La data de 23 iunie 2009, inculpatul Ciobanu Constantin a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 400 de euro in scopul mentionat mai sus. A doua zi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore. La aceeasi data, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva a lui Ciobanu.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.