Deszapezirea continua pe strazile Capitalei

 

La Primaria Capitalei au avut loc luni doua sedinte ale Comandamentului de iarna, unde viceprimarul general Victor Iovici a stabilit impreuna cu operatorii de salubritate ca activitatea de indepartare a zapezii de pe marile bulevarde si din jurul rigolelor sa fie continua, pentru a nu permite formarea acumularilor de apa care ar ingheta noaptea. Totodata, din programul de combatere a zapezii si poleiului face parte in aceasta iarna si curatarea trotuarelor, iar operatorii de deszapezire trebuie sa-si asume aceasta operatiune. De fapt, trotuarele sunt in sarcina detinatorilor de spatii comerciale, ale asociatiilor de locatari sau ale proprietarilor de imobile, dar in ciuda faptului ca acestia au fost amendati la prima zapada cazuta (11 agenti comerciali cu amenzi de 6.400 lei), nu ies la lopata, iar inspectorii nu fac fata numarului mare de sanctiuni pe care ar trebui sa le aplice. Iar, in final, cei afectati de cazaturile pe gheata sunt trecatorii, in mare parte pensionari.

Traficul rutier s-a desfasurat normal, luni, desi a nins de dimineata incontinuu, insa au fost aplicate tratamente preventive in timpul noptii. Potrivit viceprimarului Iovici, s-a intervenit cu 148 de utilaje de deszapezire, indeosebi in zona pantelor, a rampelor si a podurilor, precum si pe arterele de urgenta unu, pe care circula mijloacele de transport in comun.

Apoi plugurile au intrat pe arterele de urgenta doi, adica pe strazile secundare. Viceprimarul Capitalei a cerut sa se acorde o atentie deosebita trecerilor de pietoni, iar Politia Comunitara a fost atentionata sa adune oamenii strazii si sa-i duca in caminele sociale existente, unde vor primi haine, hrana si adapost, in conditiile in care se anunta temperaturi scazute pentru noaptea care urmeaza. De asemenea, Victor Iovici le-a cerut inspectorilor Primariei Capitalei sa verifice daca agentii economici si-au curatat trotuarele din fata spatiilor comerciale.

Reprezentantii Politiei Rutiere au raportat defectiuni constatate la semafoarele din 13 intersectii, remediate in cursul zilei.

Directorul RATB, Adrian Crit, a avut grija ca personalul Regiei sa curete toate peroanele statiilor de tramvai.

Responsabilii firmei Luxten au primit sarcina de a indeparta turturii din pasaje, iar celor de la Administratia Parcurilor, sa intervina cu antiderapant si pe trotuarele din exteriorul parcurilor.

In Bucuresti au fost pozitionate 266 de utilaje pentru interventie urgenta cu antiderapant in apropierea pantelor, rampelor si podurilor, dupa cum urmeaza:

  • Sectorul 1- ROMPREST – 49 utilaje
  • Sectorul 2 – SUPERCOM – 50 utilaje
  • Sectorul 3 – ROSAL – 46 utilaje
  • Sector 4 – REBU – 46 utilaje
  • Sector 5 – ROMPREST – 18 utilaje
  • Sectorul 6 – URBAN – 57 utilaje

In Calea Serban Voda nr. 164-168 si in Complexul de Servicii Socio Medicale al Municipiului Bucuresti, oamenii strazii vor primi ingrijiri si mancare calda. Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, poate fi apelat nr. de telefon gratuit 0800.821.218.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.