DEx12: Cine va finaliza tronsonul 1 Craiova-Robăneşti

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, în 26 iunie, câştigătorul licitației pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul 1 Craiova-Robăneşti al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Este vorba despre asocierea de constructori Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi AS (lider) – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works.

În lungime de 17,7 kilometri, această porțiune de drum expres a fost atribuită, inițial, constructorului italian Tirenna Scavi, care însă „nu a mai fost capabil să continue lucrările”, potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, iar contractul a fost reziliat, la sfârşitul anului trecut.

Acum, asocierea de constructori români şi turci va avea la dispoziţie 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului în valoare de 439,29 milioane de lei (fără TVA), cofinanțat din fonduri europene nerambursabile.

Finanţarea lucrărilor între Craiova şi Robăneşti este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar procedurile pentru semnarea contractului vor putea fi demarate peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.