DGA: Ofițer de poliție, reținut pentru trafic de influență și șantaj

Un ofițer de la Biroul Ordine Publică al Poliției Reghin, din cadrul IPJ Mureș, a fost reținut de polițiștii anticorupție ai DGA Mureș, pentru o perioadă de 24 de ore, sub acuzațiile de trafic de influență și șantaj.

Iată precizărilke DGA, în comunicatul transmis redacției:

„Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în baza ordonanțelor de delegare emise de  procurorul din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au efectuat cercetări într-o cauza penală privind un ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Poliția municipiului Reghin – Biroul Ordine Publică, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență și șantaj.

La data de 29 octombrie a.c., s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea polițistului pentru săvârșirea faptelor descrise mai sus.

În fapt, în cursul anului 2020, doi cetățeni din județul Mureș au formulat la S.J.A. Mureș denunțuri din care rezulta faptul că ofițerul de poliție le-ar fi pretins 6.750 euro și 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro și 3.300 lei, în scopul de a-și folosi influența pe lângă colegii săi, în sensul obținerii unei soluții favorabile în dosarele în care aceștia erau cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, în cursul lunii octombrie, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Mureș – Poliția municipiului Reghin – Biroul Rutier a formulat un denunț la sediul S.J.A. Mureș din care reieșea faptul că a fost amenințat de ofițerul de poliție cu dezvăluirea unor fapte compromițătoare în schimbul determinării unor persoane să nu mai facă afirmații despre pretinderea și primirea de către inculpat a sumelor de bani, obiect al infracțiunii de trafic de influență.

În momentul reținerii, inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cursul zile de astăzi, 30 octombrie 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.