DGA si Primaria Sectorului 6, partenere anticoruptie

 

In urma protocolului de colaborare incheiat intre Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Generala Anticoruptie (DGA), si Primaria Sectorului 6, marti a avut loc, la sediul primariei, o prima sedinta de expunere a modalitatilor de promovare a activitatilor de prevenire si combatere a coruptiei, prin intermediul administratiei publice locale.

In cadrul intalnirii, un reprezentant al Directiei Generale Anticoruptie a punctat asupra dimensiunii fenomenului coruptie si a formelor in care acesta se manifesta, printre care: luarea/darea de mita, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenta.

Proiectul, prin care se urmareste prevenirea si combaterea coruptiei, se va desfasura pe o perioada de sase luni si urmareste informarea angajatilor Primariei Sectorului 6 in privinta prevenirii faptelor de coruptie, precum si distribuirea catre cetateni a materialelor de promovare in cadrul programelor de relatii cu publicul si a audientelor.

Pentru a semnala un act de coruptie, cetatenii sunt indemnati sa contacteze dispeceratul Directiei Generale Anticoruptie la tel: 0800.806.806 (apel gratuit).

Reamintim ca DGA a incheiat protocoale de acest gen cu toate primariile de sector din Bucuresti, saptamana trecuta avand loc prima sedinta la Primaria Sectorului 4. De asemenea, pe mijloacele de transport in comun ale RATB sunt inscriptionate mesaje anticoruptie si telefonul la care bucurestenii pot suna in caz ca li se cere spaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.