DPD România: Mai multe colete trimise în străinătate

Românii au trimis cu peste 48% mai multe colete în străinătate în primele 7 luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres și coletărie de pe piața locală.

Cele mai multe colete expediate din România în străinătate au fost livrate în Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia și Marea Britanie, țări care însumează circa 91% din totalul coletelor expediate în afara țării.

În ceea ce privește volumul coletelor primite de către români din străinatate, ponderea lor a crescut cu 24%. Cele mai multe dintre acestea provin din Bulgaria, Olanda, Germania, Marea Britanie și Polonia, țări care au generat peste 80% din totalul importurilor în primele 7 luni ale anului.

Bunuri de la rude, comenzi online și bagaje – cele mai populare colete primite din Europa

În topul județelor din care sunt expediate cele mai multe colete în afara țării se află București, urmat de Timișoara, Sibiu, Arad și Cluj, generând circa 74% din totalul coletelor expediate. Clasamentul județelor în care românii primesc cele mai multe colete din străinătate este condus tot de București și Timișoara, urmate de Brașov, Cluj și Sibiu, care împreună însumează peste 52% din totalul coletelor importate.

Potrivit datelor companiei, coletele primite de români din Europa cântăresc în medie 7,6 kg și reprezintă bunuri de la rude, produse comandate online sau bagaje ale celor care călătoresc cu companii low cost.

Lucian Aldescu, CEO DPD România

Observăm o creștere semnificativă a românilor care aleg să trimită colete din România în Europa sau să primească pachete din Europa. Prin DPD, românii trimit în țările europene mai ales produse romanești și multe bagaje. De asemenea, aceștia primesc acasă, în țară, în special produse comandate de la magazinele online. Pentru a doua jumătate a anului, estimăm o creștere a volumului de expedieri cross border, susținută de studenții români internaționali, Black Friday și sărbătorile de iarnă”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Pentru a veni în ajutorul românilor care folosesc servicii de curierat internaționale, DPD România a lansat o ofertă specială de prețuri pentru trimiterile în zece țări din Uniunea Europeană, disponibile prin serviciul DPD Classic International. Țările care beneficiază de tarife promoționale sunt: Austria, Germania, Italia, Belgia, Cehia, Franța, Olanda, Marea Britanie, Spania și Polonia. Această ofertă vine în completarea serviciilor lansate de DPD România în prima parte a anului: DPD Express Regional prin care timpul de livrare este redus la 24-48h pentru Bulgaria, 48h pentru Ungaria, 48-72h pentru Grecia și DPD Classic Polonia (4 zile).

Despre DPD

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoașterea pieței locale și cele 2 servicii Predict și PalletOne, DPD România oferă cea mai bună experiență de livrare atât expeditorilor, cât și destinatarilor.

Cu o echipă de peste 1,200 de angajați și francizori și având acces la o rețea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual peste 9 milioane de colete.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.