Doroş a demisionat de la ANAF fără să elimine formularul 088

sursă foto: wall-street.ro
sursă foto: wall-street.ro

Dragoş Doroş a demisionat de la şefia ANAF joi seară, după ce noul ministru al Finanțelor, Viorel Ștefan, a anunțat în ședința Guvernului că formularul 088 va fi eliminat și că așteaptă un ordin în acest sens să fie semnat de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, care să fie publicat vineri în Monitorul Oficial.

UPDATE: Dragoș Doroș, a explicat vineri la prânz, într-o scurtă declarație făcută jurnaliștilor în afara sediului instituției, motivul pentru care a demisionat:

“Eu mi-am anunțat demisia încă dinaite de alegeri și este o decizie pur și simplu personală. Am planuri personale și, în principiu, pentru mine, demisia asta a fost anunțată dinainte. Motivul pentru care am rămas până astăzi a fost că, așa cum am discutat și cu echipa de dinainte, și cu echipa guvernamentală de după alegeri, nu am plecat până nu a venit un înlocuitor. Pentru că e normal ca o instituție așa de importantă cum e ANAF-ul să nu aibă sincope în funcționare. O să dăm un comunicat cu încasările pe care le-a avut ANAF-ul. Noi ne-am făcut planul”.

El nu a spus însă de ce nu a semnat ordinul de eliminare a formularului 088, așa cum i-a cerut ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, potrivit declarației demnitarului făcute, joi în debutul ședinței Executivului.

„Domnule prim-ministru, doamnelor şi domnilor colegi, în legătură cu 088 este o discuţie care de cel puţin doi ani de zile ţine agenda publică. Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că, în cursul zilei de mâine (vineri – n.r.), ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial”.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar acum ministrul Finanțelor se vede în situația de a numi urgent un nou șef la ANAF, care să semneze ordinul de eliminare a formularului 088.

Dragoș Doroș își presimțea sfârșitul la șefia ANAF, după ce ministrul Ștefan a declarat, tot în debutul ședinței de joi a Guvernului că a ordonat evaluarea performanței conducerii actuale a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), urmând să ia măsuri “în consecință”.

“Suntem în proces de evaluare a performanței actualei conduceri a ANAF și vom lua măsuri în consecință în cel mai scurt timp”, a spus ministrul.

Înaintea acestei declarații, premierul Sorin Grindeanu a spus: “Cred că e extrem de important ca ANAF să funcționeze foarte bine, astfel încât gradul de colectare să fie unul ridicat”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

Dragoș Doroș a fost numit în 4 martie 2016 la șefia ANAF, cu rang de secretar de stat, de prim-ministrul Dacian Cioloș la propunerea ministrului Finanțelor Anca Dragu, după ce Gelu Diaconu a fost demis pentru că DNA a început urmărirea sa penală.

Doroș a fost anterior secretar de stat la Finanțe, în perioada ministrului Daniel Chițoiu, care a demisionat după ce DNA a cerut încuviințarea începerii urmăririi penale asupra sa în dosarul ASF – Carpatica Asig).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.