Ekol dezvoltă un nou spațiu logistic

Ekol Logistics se dezvoltă în România, semnând un contract de închiriere pe o durată de 5 ani pentru un nou depozit localizat în apropiere de București, pe autostrada A1, km 23.

Începând cu luna decembrie 2017, Ekol România își extinde operațiunile într-un nou spațiu logistic în CTPark Bucharest, clasa A, cu 6,000 m² zonă de birouri și zonă de depozitare. În prezent, Ekol operează două depozite în CTPark, precum și unul în Timișoara, acoperind un spațiu total de 14,000 m².

Noul depozit dispune de 9 rampe de încărcare, 2 rampe de tip drive-in, o capacitate de depozitare de 10,000 europaleți și o înălțime de 12 metri. De asemenea, dispune de un sistem de securitate CCTV de top și software precum Quadro sau WMS, dezvoltate și implementate în totalitate de departamentul R&D Ekol. Spațiul logistic a fost proiectat să respecte cele mai înalte cerințe de securitate, cu scopul de a obține Certificarea TAPA. Acest lucru va aduce beneficii semnificative activității Ekol în România.

Prin intermediul acestui nou spațiu de depozitare, Ekol va putea furniza cele mai bune soluții logistice clienților actuali, precum și viitorilor clienți, deservind diverse industrii, cum ar fi Automotive, Electronice, FMCG, Retail/E-commerce.

Această investiție este o dovadă a faptului că Ekol România se focusează și pe crearea unui mediu de lucru mai bun pentru angajații săi. Noile birouri respectă standarde înalte de design interior, cu mobilier confortabil și materiale de înaltă calitate.

Suntem foarte bucuroși că am făcut acest pas, în conformitate cu strategia noastră globală de dezvoltare, demonstrând că Ekol crește și devine din ce în ce mai puternică pe piața din România. Încă de anul trecut,  știam că această investiție este necesară pentru noi, având ca scop consolidarea prezenței pe piața locală ca furnizor de logistică integrată. Intrăm într-o nouă etapă în care ne vom dezvolta oportunitățile de afaceri și vom oferi suport total clienților noștri, prin soluții personalizate. Datorită noilor noastre resurse și spațiului mai mare de depozitare, cu siguranță vom adăuga valoare afacerii clienților noștri, prin flexibilitate și inovație.” – a declarat Alecsandru Mucenic, Country Manager Ekol Romania.  

Ekol Romania a fost înființată la finalul anului 2011, ca o etapă importantă a dezvoltării Ekol în Europa. În prezent, are două filiale, în București și Timișoara, 3 facilității logistice cu un spațiu total de 14,000 m², o flotă ecologică formată din 227 de camioane și aproape 400 de angajați.

Ekol Romania furnizează servicii de transport rutier, aerian și maritim, logistică contractuală, servicii cu valoare adăugată, servicii de cross-dock și vămuire, precum și distribuție. Ekol oferă numeroase beneficii, calitate, fexibilitate, prețuri competitive, planificarea inteligentă a operațiunilor logistice, precum și a rutelor.

Cifra de afaceri Ekol Romania se va ridica la 15 milioane euro pe anul 2017, iar pentru 2018 au fost bugetate 18 milioane de euro.

În 2018, Ekol va dezvolta rețeaua intermodală a Grupului prin deschiderea unei conexiuni Ro-Ro intre Portul Yalova, Istanbul și Portul Constanța. Pentru o implementare de succes, Ekol plănuiește deschiderea unor birouri operaționale în Portul Constanța. „Această soluție revoluționară va aduce imense avantaje competitive clienților, partenerilor și va contribui la dezvoltarea Portului Constanța. Prin intermediul acesteia, imaginați-vă că în jur de 600 de camioane vor fi scoase de pe drumurile dintre Turcia și România și viceversa. Toată lumea va avea de câștigat în urma implementării acestui serviciu lansat de către Ekol.”- a declarat Alecsandru Mucenic.

Este important de menționat faptul că Ekol deține 6 nave Ro-Ro și, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro, a finalizat, în luna octombrie a acestui an, construcția primului port Ro-Ro din Turcia, Terminalul Ro-Ro Yalova, deținut exclusiv de Ekol.

Urmărind strategia de a construi o rețea puternică pe piața locală, Ekol România va crește și mai mult anul următor, prin deschiderea celei de-a treia filială, în Cluj.

Despre Ekol:

Ekol, companie de logistică integrată, înființată în 1990, oferă cele mai înalte servicii de transport internațional de marfă, depozitare, distribuție internă, comerț international, servicii vamale, precum și servicii de supply chain management în filialele sale din 15 țări.

Modelul de afaceri Ekol este susținut de acea inspirație tehnologică care îmbină mintea, inima și conștiința, oferind în același timp, în mod constant clienților săi soluții integrate, interconectate și inovatoare.

Ekol este întotdeauna cu un pas înainte și niciodată nu stabilește ceva ca fiind suficient de bun. Această abordare ne ajută să ne respectăm angajamentele față de clienții săi și creează beneficii de mediu, financiare și sociale.

Ekol este unul dintre cei mai mari furnizorii de servicii logistice din Europa, cu centre de distribuţie de 1,000 000 de metri pătrați suprafață de depozitare în Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Iran și Slovenia, folosind resurse proprii, precum 6 nave RO-RO,  48 block-trains pe săptămână și 5.500 de vehicule.

În îndeplinirea promisiunilor sale, cea mai mare putere a Ekol derivă din forța de muncă și puternica rețea de distribuție. O echipă multinațională cu peste 6.500 de membri este dedicată în totalitate pentru a oferi servicii impecabile și satisfacție clienților, jucând, astfel,  un rol vital în povestea de succes  Ekol.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.