Fabrica Yazaki la Caracal, pentru Ford


 

Compania Yazaki, cel mai mare producator global de cablaje pentru industria auto, a deschis, joi, fabrica de la Caracal – investitie de 4 milioane de euro -, care va reprezenta unul dintre principalii furnizori pentru Ford B-Max, noul automobil ce va fi produs de Ford la Craiova.

 

Fabrica de la Caracal a inceput productia in martie 2011 si va ajunge la capacitatea maxima in a doua parte a anului 2012. In acest moment, fabrica Yazaki are peste 500 de angajati, iar numarul lor va creste la 1.000. Unitatea de productie a fost deschisa in prezenta premierului Emil Boc, care a reamintit sustinerea Guvernului. “Un investitor care creeaza 5.000 de locuri de munca in Romania si realizeaza o investitie de peste 80 de milioane de euro merita respect si suport”, a spus seful Executivului.

Yazaki este al doilea mare angajator japonez in Romania, a anuntat Jorge Damasceno, directorul general al Yazaki Romania. Vicepresedintele companiei, Uran Zaman, a explicat ca Yazaki si-a lansat operatiunile la noi in tara in anul 2003, a investit in total peste 85 de milioane de euro si a creat peste 5.000 de locuri de munca. In afara de Caracal, mai are unitati de productie la Ploiesti si Arad.

Fabrica de la Caracal se intinde pe o suprafata de 5.000 de mp si realizeaza in prezent 4 familii de cablaje pentru modelul Ford Fiesta. In prima parte a anului 2012 va incepe livrarile de cablaje pentru noul model Ford B-Max, pentru care va asigura circa 90% din aceste componente. “Confirmam promisiunea de acum trei ani, la lansarea operatiunilor Ford la Craiova, ca partenerii nostri globali ne vor urma in Romania”, a declarat Jan Gijsen, presedintele Ford Romania. El a precizat ca, in perioada crizei, Ford s-a pozitionat mai bine decat alti competitori din industria auto si s-a impus ferm ca a doua cea mai bine vanduta marca de autovehicule in Europa.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.