FORT cere abrogarea art. 119 lit. c din Ordinul 980/2011

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) îi solicită ministrului Transporturilor, Felix Stroe, abrogarea articolului nr. 119, lit. c din normele de aplicare a OG 27/2011, aprobate prin Ordinul nr. 980/30.11.2011, articol care prevede că pentru obținerea licenței pentru desfășurarea activității de autogară trebuie obținută aprobarea de înfiinţare a acesteia, obținută de la primărie.

Iată precizările FORT, în adresa transmisă în data de 25 octombrie ministrului Transporturilor:

“Va solicitam prin prezenta, promovarea unui act normativ pentru modificarea ORDINULUI nr. 980 din 30 noiembrie 2011 (*actualizat*) pentru aprobarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere respectiv abrogarea articolului 119, lit. c, ce prevede ca pentru obtinerea licentei pentru desfasurarea activitatii de autogara trebuie obtinuta, in prealabil, „aprobarea autorităţii administraţiei publice locale pentru înfiinţarea autogării”.

Demersul nostru vine ca urmare a piedicilor institutionale extrem de grave ce apar la nivelul administratiei publice locale determinand blocarea unor importante investitii realizate in principal in interesul pasagerilor, cresterea gradului de confort si siguranta al acestora si decongestionarea traficului in orase.

Consideram ca activitatea de licentiere desfasurata de Autoritatea Rutiera Romana in baza documentatiei depuse de solicitanti, coroborat verificarilor desfasurate de ISCTR sunt suficiente pentru a determina daca o autogara corespunde cerintelor legale impuse la nivel
national si European si de aceea va rugam sa sustineti demersul nostru prin modificarea urgenta a ordinului 980″.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.