FORT: ROMANIA – LA NEGRU

 

\”Societatile comerciale legale suporta din ce in ce mai mult presiunea abuzurilor, in timp ce activitatile la negru se desfasoara nestingherit sub ochii nepasatori ai celor platiti din banii publici sa faca ordine si dreptate.

 

La aproape inca 1 an de la ultimul \”strigat\” de disperare a transporturilor se constata in continuare urmatoarele:

– transporturile ilegale intrec ca numar si incasari pe cele legale, in special la transportul de persoane unde autoritatile fac tot posibilul pentru a incuraja pirateria, frauda fiscala, concurenta neloiala justificand penibilul vid legislativ.

– in timp ce ploua cu restrictii de circulatii pentru firmele platitoare de taxe si impozite, carutele cu lemne se plimba nestingherite pe drumurile patriei, salutand politia rutiera aflata la panda in stationare sau la japca in mers cu radarele, camerele si sistemele tehnologice de ultima generatie in functiune (evident ca nu are nici un rost sa discutam despre provenienta lemnelor sau despre siguranta traficului).

– din bugetul drumurilor se platesc bani grei pentru tot felul de bazaconii din plastic cu rol de delimitare de sens a caror intretinere este extrem de costisitoare in raport de utilitate zero, in timp ce zeci de accidente rutiere se petrec pe drumurile patriei din lipsa parapetilor de separare.

– camioanele ce cara material pentru lucrarile de infrastructura administrate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania sunt in continuare de neobservat atat pentru politia rutiera cat si pentru controlul in trafic “umfland” benele cu peste 20 de tone depasire, in timp ce transportatorii mai putin “descurcareti” trebuie sa suporte amenzi de 10 de mii de lei pentru cateva kilograme in plus.

Tot acest haos pare de nesfarsit, iar economia reala despre care putini au habar se scufunda treptat in intunericul “pietei negre”.

FORT solicita pentru a n-a oara Guvernului Romaniei sa “resusciteze” autoritatile care si-au facut in ultima perioada un obicei nefiresc in a controla si amenda cu orice pret numai firmele aflate in legalitate.\”

Augustin HAGIU

Presedinte FORT

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.