Fostul sef de la Permise Auto Bacau, incarcerat

 

Fostul comisar sef Virgil Ardeleanu, fost manager al Serviciului Public Comunitar Inmatriculari si Permise de Conducere Bacau, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, a ajuns in inchisoare. El s-a predat politistilor si a fost incarcerat in Penitenciarul Bacau.

 

Sederea lui Ardeleanu in Penitenciarul Bacau “va fi una temporara, arestatul aflandu-se in perioada de observare-carantinare”, potrivit purtatorului de cuvant al inchisorii, Madalina Matasaru, citata de Agerpres. “In scurt timp, el urmeaza sa fie transferat intr-o alta inchisoare, destinata barbatilor, pentru ca la Bacau raman doar minorii si femeile”, a precizat ea.

Cazul Virgil Ardeleanu a izbucnit in 2005, cand o parte din instructorii auto l-au acuzat pe fostul comisar sef ca percepe sume de bani pentru eliberarea permiselor auto. Insa abia pe 18 aprilie 2008, in urma unui denunt, fostul sef de la permise auto a fost prins intr-un flagrant organizat in municipiul Onesti, primind mita de la un instructor auto. Procurorii au dovedit, pe parcursul procesului, ca fostul politist a incasat bani atat de la instructorii auto, cat si de la elevii scolilor de soferi pentru ca acestia sa promoveze examenul de obtinere a permisului de conducere. Ardeleanu a fost retinut pe 18 aprilie 2008, dar a doua zi a fost eliberat de o instanta a Tribunalului Judetean Bacau. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inaintat recurs pentru aceasta masura, decizia Curtii de Apel Bacau fiind de cercetare a inculpatului in stare de libertate. In august 2010, el a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita. Fostul sef de la permise auto a atacat sentinta cu recurs, insa instanta suprema a respins actiunea sa si a decis efectuarea pedepsei privative de libertate de 3 ani.

Virgil Ardeleanu reusise, in mai putin de 7 ani, sa ajunga de la gradul de maistru militar la cel de locotenent colonel, fiind avansat de trei ori la “exceptional”. El s-a facut remarcat, in special, in cazul retinerii, dupa o urmarire auto si schimburi de focuri, a unor “racheti” ucraineni. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.