Franța: Autostradă fără barieră cu taxă

Franța a deschis, în luna octombrie, noua sa autostradă A79, cunoscută și sub numele de Aliae. Este prima autostradă din Franța cu tehnologie de colectare a taxei de drum de tip Free Flow, care garantează fluidizarea traficului.

Precizările Affinity Transport Solutions transmise ZIUA CARGO:

Tehnologia Free Flow permite curse liniștite și fără opriri inutile informează world-today-news.com.

„Șoferii nu vor mai fi nevoiți să se oprească la o barieră cu taxă și vor putea circula de la un capăt la celălalt” pe această nouă autostradă  conform unui model care „prefigurează cum vor fi autostrăzile, în cinci până la zece ani”, explică Isabelle Lacharme, director operațional Aliae.

De-a lungul traseului au fost instalate șase poduri cu taxă

Această primă porțiune va fi liberă, înainte de deschiderea totală, programată pentru octombrie, pe cei 88 de kilometri ai acestei axe care va traversa Allierul de la est la vest. A79 înlocuiește RN79 sau RCEA, supranumit „drumul morții” din cauza numeroaselor accidente mortale înregistrate. Acesta va fi operat de compania de autostrăzi APRR, al cărei acţionar majoritar este Eiffage.

Sunt întreținute doar porțile de intrare și ieșire din A71, la care este conectată. De-a lungul traseului au fost instalate șase poduri, comparabile cu cele planificate pentru colectarea ecotaxei de întârziere, dotate cu tehnologie specifică, cu camere de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare.

Programul de reducere DKV Box

Dacă traversați această rută des folosind dispozitivele DKV BOX, atunci puteți să vă înregistrați în programul de reducere ALIAE* și să economisiți până la 13% din costurile privind taxa de drum. Programul de reducere intră în vigoare,din noiembrie 2022. Costurile însumează 1,50 euro per dispozitiv, pe lună. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.