Franța: Filieră internațională de fraudă la angajarea șoferilor profesioniști

Serviciul de control al DREAL Bourgogne-Franche-Comte a descoperit o posibilă filieră internațională de fraudă la angajarea șoferilor profesioniști în transportul rutier, informează un comunicat al Ministerului Tranziției Ecologice din Franța. 

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Astfel, un control rutier organizat începând din 2017 de către controlorii de transporturi terestre ai DREAL Bourgogne-Franche-Comté a descoperit neregularități, în legătură cu care a informat procurorul regiunii. 

A fost demarată o colaborare interministerială cu Oficiul central al luptei împotriva muncii ilegale din Franța (OCLTI), organismul de Inspecția Muncii și URSAFF, ancheta declanșată durând patru ani. În cadrul acesteia, a fost identificată o suspiciune de sistem fraudulos pe baza unor „împrumuturi” ilicite de mână de lucru, vizând 40 de șoferi străini, găzduiți pe teritoriul francez, în condiții neconforme, prin filiale cu sediul în Slovacia și Polonia, conform documentului citat

A fost interpelată o duzină de persoane. Suma prejudiciului față de stat, în termenii fraudelor privind taxele sociale, este estimată la 800.000 de euro, pentru perioada 2015-2018. 

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.