Gebrüder Weiss achiziționează Amm logistics în Konradsreuth, Germania

Gebrüder Weiss achiziționează Amm logistics GmbH, în Konradsreuth, Germania, preluare prin care își consolidează poziția în Franconia Superioară, întărind astfel rețeaua sa de transport rutier în sudul Germaniei.

Cu ocazia semnării contractului (de la stânga la dreapta): Ralf Amm, Director General al amm GmbH & Co KG Spedition, Alexander Prittig, Manager de Filială amm logistics, și Werner Dettenthaler, Director General pentru Transport Rutier în Germania la Gebrüder Weiss (Sursa: Gebrüder Weiss / Schwarzenbach).

Cei 180 de angajați vor fi păstrați, iar locațiile logistice din Schwarzenbach și Selb vor continua să funcționeze. Preluarea va avea loc la începutul anului 2024, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare a concurenței.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

După recenta preluare a companiei de logistică Wedlich din Bayreuth, Gebrüder Weiss anunță următoarea achiziție în Franconia Superioară, Germania: cu efect din ianuarie 2024, furnizorul de servicii logistice va prelua locația din Konradsreuth a companiei de transport Amm, care va funcționa, în viitor, sub brandul Gebrüder Weiss. Locația din apropiere de Hof va continua să funcționeze ca parte a Cargoline și NG.network, cooperări germane de transport rutier de mărfuri generale și va fi conectată la rețeaua furnizorului internațional de servicii logistice. Compania de familie cu sediul în Lauterach, Vorarlberg, Austria, va prelua cei 180 de angajați care lucrează în cadrul acestei locații. Preluarea este supusă aprobării autorităților de reglementare a concurenței. Activitățile companiei de transport Amm din regiunea Nuremberg nu vor fi afectate de această achiziție.

Wolfram Senger-Weiss, Președinte ale Consiliului de Managament Gebrüder Weiss (Sursa: Gebrüder Weiss / Ohligschläger)

Cu o istorie de peste 500 de ani, Gebrüder Weiss este considerată cea mai veche companie de transport din lume. Pe lângă transporturile rutiere, serviciile companiei includ și transporturi aeriene și maritime, precum și soluțiile logistice, pe care Gebrüder Weiss le oferă în cele 180 de locații din întreaga lume. Sectorul comerțului și cel al industriei din regiune, în special, vor beneficia de această prezență și experiență internațională, conform lui Wolfram Senger-Weiss, Director General al Gebrüder Weiss. Cu venituri anuale de trei miliarde de euro, Gebrüder Weiss nu se numără printre cei mai mari jucători din industrie, “dar printre cei de dimensiuni medii”, așa cum subliniază Senger-Weiss. Prin această poziționare, Gebrüder Weiss intenționează să prezinte o alternativă deliberată la giganții industriei. “Suntem mai aproape de clienții și angajații noștri, dar putem oferi totuși o rețea globală deținută de companie. În Germania, urmăm o strategie clară de creștere. Konradsreuth va juca un rol central în cadrul rețelei noastre naționale și internaționale de transport rutier”, afirmă acesta.

Locația amm logistics din Konradsreuth (Sursa: amm logistics)

Regiunea Franconia Superioară reprezintă o locație industrială importantă și un punct ideal de tranzit pentru transporturile rutiere între Europa de Est și Germania de Sud, Austria și Elveția. Mai mult de atât, terminalul de containere Hof se află direct de-a lungul rutei de la Hamburg prin Leipzig până la Marea Adriatică și poate fi folosit și pentru transportul de mărfuri pe cale ferată. 

Werner Dettenthaler, director general pentru Transport Rutier în Germania la Gebrüder Weiss, subliniază importanța locației: „Închidem o breșă geografică în Bavaria cu locația Konradsreuth, oferind clienților noștri o rețea extinsă de locații de la Bavaria Superioară până în Franconia Superioară”. Compania deține deja filiale proprii în Memmingen, Waldkraiburg, Passau, Straubing, Nuremberg și Bayreuth.

(Sursa: amm logistics)

Parteneriate puternice

Afilierea locației Konradsreuth la cooperările germane de transport de mărfuri generale, Cargoline și NG.network, va fi continuată sub umbrela orange. „În calitate de acționar al NG.network, suntem bucuroși să includem o altă locație în rețea, oferind astfel partenerilor și clienților noștri și mai multă stabilitate pentru transporturile lor”, adaugă Dettenthaler. Cooperările constau în parteneri locali de transport cu care Gebrüder Weiss efectuează transporturi rutiere comune în întreaga Germania.

„În Gebrüder Weiss, am găsit o companie de logistică deținută de familie, cu o cultură corporativă sustenabilă care intenționează să investească pe termen lung în locație și în angajații săi. Sub umbrela orange, Konradsreuth va menține o calitate înaltă în rețelele de transport rutier de mărfuri generale, Cargoline și NG.network”, spune Ralf Amm, fostul proprietar al locației. Antreprenorul se va concentra acum pe dezvoltarea Grupului Amm în Nuremberg.

Alexander Prittig va rămâne Manager de Filială la Konradsreuth sub umbrela Gebrüder Weiss. Pentru acesta, expert logistic cu experiență vastă, această integrare aduce un potențial semnificativ: “Este o veste bună pentru comunitatea de afaceri din Franconia Superioară. Know-how-ul nostru local va fi completat de o rețea internațională bine stabilită. În acest fel, pe lângă transporturile rutiere naționale și internaționale, putem oferi în viitor și transporturi aeriene și maritime, precum și alte servicii digitale clienților noștri. Și pentru angajații noștri înseamnă oportunități excelente de carieră într-o companie de logistică cu activitate globală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.