Germania – Executarea cererilor de rambursarea taxei pentru camioane

Companiile care au plătit pentru camioane taxe de drum în Germania, există acum opțiunea de a solicita guvernului federal să ramburseze taxele plătite excesiv, potrivit AISÖ – grupul de lucru al companiilor de transport rutier internațional din Austria. Probabil că pot recupera cel puțin partea de taxă care a fost bazată pe costurile pentru poliția rutieră. Din câte știm, acestea se ridică la cel puțin patru la sută din taxa plătită. Pot exista și revendicări suplimentare, adaugă AISÖ .

Curtea Europeană de Justiție a statuat, în data de 28 octombrie, că suma taxei pentru camioane impusă de Germania încalcă legislația europeană. La stabilirea nivelului de taxare a camionului – conform directivei UE – pot fi incluse doar costurile de infrastructură. 

Cu toate acestea, guvernul federal a luat în calcul și costurile pentru poliția rutieră, deși acestea nu reprezintă costuri pentru funcționarea infrastructurii. În consecință, taxa pentru camioanele germane este, în orice caz, în valoarea la care s-a bazat pe costurile poliției rutiere, contrar legislației europene (CEJ, hotărârea din 28 octombrie 2020, C-321/19).

În acest context, BGL informează următoarele:

  • Este probabil ca companiile să fi plătit în medie cu 4% prea mult din taxa, chiar dacă în prezent se stabilește valoarea exactă a taxei ilegale.
  • Datorită prescripției stricte, companiile care plătesc taxe nu mai pot revendica creanțele apărute în anii anteriori anului 2017. Termenul de prescripție este de 3 ani. Prin urmare, toate revendicările apărute în 2017 vor fi prescrise la 31 decembrie 2020.
  • Ceva diferit se aplică numai companiilor care au suspendat prescripția față de Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri în ultimii ani și fie nu au primit încă o notificare, fie au luat măsuri împotriva acesteia.
  • Având în vedere prescripția pentru cereri, este necesară o acțiune rapidă.

BGL și asociațiile sale membre recomandă următoarele soluții alternative pentru afirmarea cererilor de rambursare a taxei. Trebuie remarcat faptul că cele trei modele de soluții (a se vedea mai jos) nu pot fi combinate între ele. Aceasta înseamnă că nu puteți utiliza soluția națională uniformă recomandată de BGL (prima alternativă) și, în același timp, trimiteți o scrisoare (a 3-a alternativă) la Oficiul Federal pentru Transportul Mărfurilor (BAG) pentru a revendica revendicările. Prin urmare, trebuie să decideți doar o alternativă la rambursarea taxelor pentru camioane.

  • Alternativă: soluție federală uniformă pentru aplicarea legii; Companiile interesate se pot înregistra fără obligație pe site-ul www.mautzurueck.de și își pot depune cererile
  • Alternativă: soluție individuală cu un avocat de încredere sau cu o firmă de avocatură cooperantă a asociației dvs. regionale BGL
  • Alternativă: soluție individuală – BGL furnizează exemplare de litere către BAG

Recomandare BGL

După examinarea diverselor oferte, BGL a decis să arate companiilor în cauză trei alternative pentru afirmarea cererilor de rambursare. Trebuie remarcat faptul că cele trei modele de soluții (a se vedea mai jos) nu pot fi combinate între ele. BGL recomandă soluția la nivel național cu partenerii de cooperare eClaim și Hausfeld (prima alternativă).

Prima alternativă: soluție națională uniformă

Asociația Federală pentru Transportul, Logistica și Evacuarea Mărfurilor (BGL) eV și asociațiile sale membre, împreună cu firma de avocatură Hausfeld Rechtsanwälte și furnizorul de servicii IT și finanțatorul de litigii eClaim, oferă acum companiilor de transport afectate și agenților de expediție o modalitate de a solicita rambursarea taxelor de camion care au fost plătite prea mult închide. Proiectul este o soluție holistică care oferă companiilor participante condiții atractive fără propriul risc sau investiții inițiale. eClaim își asumă costurile suportate, în timp ce Hausfeld asigură creanțele companiilor înregistrate și le execută în afara instanței – și, dacă este necesar, și în instanță.

Companiile interesate se pot înregistra acum pe www.mautzurueck.de . Pentru a inhiba prescripția pentru daunele din 2017, companiile trebuie să se înregistreze pe www.mautzurueck.de până la 4 decembrie 2020 .

A doua alternativă: soluție individuală cu un avocat de încredere

Ca alternativă la soluția BGL la nivel național, puteți, desigur, contacta și avocatul dvs. de încredere.

A 3-a alternativă: soluție individuală – BGL furnizează exemplare de litere către BAG

Dacă doriți să vă confirmați singuri revendicările la BAG în Köln, BGL vă va furniza exemplarul de scrisoare atașat. BGL recomandă – cu promptitudine – cu această scrisoare către BAG să afirme cererile de rambursare a taxei care a apărut în anii de la 01.01.2017 pentru a preveni prescripția posibilelor cereri de rambursare împotriva Republicii Federale Germania. Din motive juridice, sumele specifice suportate în anii respectivi ar trebui cuantificate cu precizie. Pentru clarificări, trebuie să solicitați BAG-ului să confirme întreruperea termenului de prescripție.

Din motive de simplitate, această scrisoare ar trebui – dacă datele sunt disponibile – să afirme și cererile de rambursare pentru anii 2018 și 2019 (chiar dacă prescripția nu se aplică până la 31 decembrie 2021 sau 31 decembrie 2022). Apoi ați făcut deja ceea ce este necesar pentru a preveni prescripția privind cererile de rambursare apărute în anii următori într-o scrisoare.

Pentru cererile de rambursare a taxelor din 2017, trebuie să se asigure că scrisoarea ajunge la BAG până cel târziu la 31 decembrie 2020.

În zilele de 24 și 25 noiembrie 2020, la ora 15:00 și la ora 17:00, împreună cu firma de avocatură Hausfeld, BGL va oferi seminarii online gratuite despre modelul soluției la nivel național pentru rambursarea taxelor pentru camioanele care au fost plătite prea mult. Companiile interesate se pot înscrie deja la seminarul online utilizând următorul link de înregistrare: https://register.gotowebinar.com/rt/5047099631113360908

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.