Germania interzice odihna de 45 de ore în cabina camionului

1

politia rutiera control camion tirFederația Europeană a Lucrătorilor din domeniul Transporturilor (ETF) informează că, la data de 31 martie, Consiliul Federal al Germaniei a confirmat interzicerea efectuării perioadei de odihnă săptămânală de către șoferii profesioniști în cabina camionului.

„Germania este al patrulea stat membru al Uniunii Europene – după Belgia, Franța și Olanda – care implementează cerințele stabilite de regulile privind timpii de conducere și odihnă: șoferul poate petrece în vehicul doar perioadele de odihnă zilnică și pe cea săptămânală redusă, și asta numai cu aprobarea șoferului. Marea Britanie are în vedere măsuri similare”, se arată în comunicatul ETF.

Federația este de părere că firmele de transport – și nu șoferii – ar trebui sancționate pentru eșecul de a organiza perioadele de odihnă săptămânală ale șoferilor în conformitate cu regulile.

„Comisia Europeană ar trebui să clarifice legislația și să specifice că șoferii ar trebui să-și petreacă perioada de odihnă săptămânală în condiții decente de cazare: cameră de motel sau hotel, cu instalații sanitare proprii și cu acces la mese calde. Dar o va face? Comisia evaluează, în prezent, scenarii conform cărora șoferii vor trebui să lucreze 3 sau 4 săptămâni, înainte de a efectua o perioadă completă de odihnă de 45 de ore (…)”, se arată în comunicatul citat.

Deocamdată nu a fost precizată data de la care aceste prevederi ale Consiliului Federal al Germaniei vor fi aplicate.

1 COMENTARIU

  1. da mi-ar placea sa o vad si pe asta… sa vina nemtii ,francezii , belgienii ..etc . sa-si duca marfurile din Romania , asa ca sa-i mai ardem si noi ca prea mult ne-au ars ei pina acum si asta pentru simplu fapt ca le ducem noi marfa in poarta ..si ia vezi penalizari daca nu livrezi la timp ..
    suntem bataia de joc a UE

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.