Ghisee noi pentru eliberarea pasapoartelor in Bucuresti

Cristian Atanasoaei, prefectul Capitalei, a inaugurat, impreuna cu seful Directiei Generale de Pasapoarte, chestorul de politie Aurel Sime, 9 ghisee ale Serviciului Public Comunitar Pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bucuresti, ce au fost deschise la sediul Directiei Regim Permise Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, din Sos. Pipera.

In acest fel, Directia de pasapoarte are acum doua puncte de lucru cu publicul, unul in Str. Nicolae Iorga nr. 27-29, Sector 1 si celalalt in Sos. Pipera nr. 49, Sector 2.

Cele noua ghisee sunt destinate preluarii cererilor de eliberare a pasapoartelor simple electronice, pentru cetatenii romani cu domiciliul in Romania. In sediul din Pipera, unde functioneaza si Serviciul Permise Auto si Inmatricularea Vehiculelor Bucuresti, s-a deschis si un ghiseu CEC, pentru plata taxelor aferente pasaportului electronic, in valoare de 266 lei (234 lei costul pasaportului si 32 lei taxa consulara). Sediul beneficiaza de parcare gratuita.

Programul de lucru cu publicul pentru cele 9 ghisee este de opt ore zilnic, de luni pana vineri, in intervalul 08:30 – 16:30, termenul de eliberare al documentului fiind de 14 zile calendaristice.

Cererile pentru eliberarea pasapoartelor simple temporare, cele ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorarii pasaportului anterior, precum si solicitarile cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate se pot depune doar la sediul din Nicolae Iorga nr. 27 – 29, Sector 1. Programul de lucru este luni, miercuri, joi, vineri intre 08:30 – 16:30 si marti de la 08:30 la 18:30.

Pentru pasapoartele simple temporare, termenul de eliberare este de 2 ore de la momentul depunerii cererii (tarif suplimentar de 100 de lei, care se achita la Trezorerie, plus taxa de pasaport – 80 lei si taxa consulara – 32 lei).

Pasaportul simplu electronic se ridica numai de la sediul la care a fost depusa cererea (Str. Nicolae Iorga nr. 27-29, Sector 1 sau Sos. Pipera nr. 49, Sector 2).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.