Grup organizat de contrabandisti cu motorina, destructurat

 

Un grup infractional organizat transfrontalier, format din romani, ucraineni si sarbi, specializat in contrabanda cu produse petroliere, a fost destructurat de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati si procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati, lucratori ai I.J.P.F. Galati, cu sprijinul BSIJ si cu suportul tehnic si informativ al S.R.I.. In acest sens, oamenii legii efectueaza, joi, 18 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati, Giurgiu, Satu Mare, Constanta, Bucuresti.

 

In perioada noiembrie 2010 – iunie 2011, membrii gruparii sunt suspectati ca au transportat, in repetate randuri, de pe teritoriul Ucrainei spre Romania, peste 15.000 tone motorina. Combustibilul era incarcat pe nave sub pavilion strain, apartinand suspectilor si era introdus pe teritoriul Romaniei prin P.T.F. Galati Port, unde era declarat ca fiind in tranzit catre Serbia. Ulterior, navele acostau la km fluvial 503, in apropierea municipiului Giurgiu, unde suspectii sunt banuiti ca rupeau sigiliile vamale si descarcau motorina in diferite barje sau nave autopropulsate. Combustibilul era apoi comercializat prin intermediul unor firme controlate de catre membrii gruparii.

Prejudiciul estimat ca fiind cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este de 7.000.000 de Euro. Procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la indisponibilizarea unei nave, sub pavilion sarbesc, depistata cu o incarcatura de 1.000 de tone de motorina Euro 5, destinata comercializarii pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor aferente, informeaza IGPR. Politistii urmeaza sa conduca la sediul D.I.I.C.O.T. mai multe persoane in vederea audierii.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.