Grup specializat in furturi din TIR-uri, prins pe Autostrada Soarelui

 

Politistii de la Autostrazi au reusit sa-i prinda, impreuna cu luptatori S.I.A.S. – I.G.P.R., pe membrii unui grup specializat in comiterea de furturi din autotrenuri pe Autostrada Soarelui.

 

Actiunea a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 1.30, in parcarea de la km 88, pe relatia Bucuresti-Constanta. Politistii au surprins un grup de 5 persoane in momentul in care spargeau busonul de alimentare al unui rezervor, incercand sa fure combustibil. “Pentru prinderea suspectilor au fost executate mai multe focuri de arma in plan vertical, fiind prinsi doi suspecti, R.F., de 26 ani si M.M., de 23 ani, ambii din Comuna Dragalina, judetul Calarasi, ceilalti trei reusind sa fuga spre culturile din zona adiacenta autostrazii. Ulterior, acestia au fost identificati de politisti ca fiind N.C., de 32 ani, C.M., de 23 ani si D.M., de 28 ani, toti din Comuna Dragalina. Din cercetari a reiesit ca suspectii s-au deplasat la locul faptei cu un autoturism, apartinand lui R.F.”, informeaza Politia Romana.

Totodata, politistii au gasit 10 bidoane din material plastic, a 20 litri fiecare, cu care tinerii intentionau sa transporte combustibilul sustras, precum si un furtun, de aproximativ 1,8 metri lungime.

Sambata, politistii Biroului Ordine Publica Rural Calarasi au luat masura retinerii pentru 24 de ore fata de cei doi tineri, suspectati de savarsirea infractiunilor de complicitate la tentativa de furt calificat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si tentativa de furt calificat, acestia fiind introdusi in arestul inspectoratului. Duminica, tinerii au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Calarasi, cu propunere de arestare preventiva, iar Judecatoria Calarasi a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 29 zile. In continuare, se efectueaza cercetari pentru prinderea si tragerea la raspundere penala a celorlalti trei suspecti si stabilirea intregii activitati infractionale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.