Grupul TTS își extinde capacitatea de transport-investiție de 5 mil. euro

CNFR NAVROM, principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS (Transport Trade Services), a demarat un program de construire de barje tip Europa 2. Primul contract vizează construirea a patru barje cu o capacitate cumulată de 6.800 tone, investiție cu o valoare estimată de 5 milioane de euro calculată în prețuri curente.

Petru ȘtefănuțPerioada estimată pentru livrarea barjelor este octombrie 2023-ianuarie 2024. Finanțarea este asigurată de NAVROM din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activității, în condițiile în care valoarea investițiilor bugetate de companie, pentru acest an, depășește 20 de milioane de euro.

Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu și au dimensiuni de 77 m lungime și 11 m lățime, ceea ce le conferă o mare flexibilitate în exploatare, putând transporta orice tip de marfă vrac solid (produse agricole, materii prime minerale, produse chimice), precum și echipamente agabaritice. Gradul optim de încărcare este de 1.700 tone, la un pescaj de 2,8 m.

Programul de construire a barjelor Europa 2 se înscrie în procesul de modernizare a flotei nepropulsate, care va continua și în anii următori. Această investiție va conduce la creșterea eficienței în exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare în rezultatele operaționale consolidate ale Grupului TTS, precizează reprezentanții grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.